2024 Şubat Ayı Burç Yorumları

şubat4 (3).jpg


5 Şubat’ta Merkür’ün de Kova burcuna geçişiyle bu burçta gezegen yoğunluğu oluşuyor. Gündemimiz toplumsal konular, haklar, geleceğe yönelik kararlara yoğunlaşabilir. Merkür, bu geçişten hemen sonra Plüton ile kavuşuyor. Bu kavuşum üzerinde çalıştığınız ya da karşınıza çıkan herhangi bir durumun iç yüzünü iyi anlayabilme kolaylığı verir. Daha kesin ve isabetli kararlar alabilmek mümkün olabilir. Ancak aklınıza takılmış bir düşünce ya da bir kişi varsa onunla da acımasızca uğraşmanıza yol açabilir.

Aynı gün 5 Şubat’ta Venüs-Chiron karesi de kesinleşiyor. Hem ilişkiler hem de iş, kariyer, finansal konularla ilgili pek hoş olmayan etkilerdir. İsteklerinizle ilgili cesaret ve özgüvenle ilgili sıkıntılar yaşamanız mümkündür.

6 Şubat’ta Venüs’ün Ay Düğümleriyle olumsuz bağlantısı da uzlaşmayı ve uyumlu ilerlemeyi zorlayabilir.

8 Şubat’ta kesinleşen Güneş-Uranüs karesi gerginlikler, tartışmalar, anlaşmazlıklar ani ayrılıklar yaşanabilecek bir güne dikkat çekiyor. Bugün için yaptığınız, planlar, randevular, sözler varsa son dakikada huzurunuzu kaçıracak değişiklikler söz konusu olabilir. Otorite figürleri ya da yönetici konumundaki kişilerle uyuşmazlık, kısıtlamalar, beklenmedik değişiklikler isyan ve bağımsızlık duygularınızı tetikleyebilir. Ancak aynı gün Mars-Neptün altmışlığı ve Venüs-Uranüs üçgeni de kesinleşiyor. Bu enerjiyi bilinçli kullanmak adına çevrenizdeki kişilere karşı daha anlayışlı ve uyumlu olmayı seçebilirsiniz. Bu hem sizi daha iyi hissettirecek hem de diğerleri açısından iyi olacaktır. Diğer taraftan Venüs-Uranüs üçgenine Juno olumlu açıyla bağlanıyor. İlişkilerinizde belki de şimdiye kadar fark etmediğiniz küçük detaylar, keyifli güzel sürprizlere yol açabilir. Aşk ve duygusal yaşamınızda canlandırıcı, heyecanlı güzel gelişmeler olabilir.

Bu etkiler altında 10 Şubat saat 01:58’de Kova burcunun 20 derecesinde bir yeniay gerçekleşiyor. Yeniayın ev sahibi Satürn ve Jüpiter arasında destekleyici bir kombinasyon var. Yeniay dolayısıyla geleceğe yönelik planlarınızda yeni başlangıçlar yapmak, yeni adımlar atmak isteyebilirsiniz. Bunlar işiniz, ilişkileriniz, yaşam alanınız, evinizle ilgili yenilikler olabilir. Ancak Merkür ve Jüpiter arasındaki olumsuz bağlantı fikirsel olarak dağılmanıza, bir hedefe odaklanmanıza ve uygulamaya geçmenizde zorlanmaya sebep olabilir. Uranüs’ün de yeniaya sert açısı bazı düşünce ve inanç kalıplarınızı kökten sarsabilecek gelişmelere hazırlıklı olmanızı gerektirebilir. Kişisel düşüncelerinizin çok abartılı olacağı bu süreçte iletişimle ilgili bazı problemler ortaya çıkabilir. Özellikle kariyer, finansal konular, yatırımlarla ilgili detaylar ve teferruatlar faaliyetlerinizi boşa çıkarabilir. Yapamayacağınız sözler, uygulayamayacağınız kararlar isteklerinize ulaşacak yolda sıkıntılara, gönül yaralanmalarına sebep olabilir.

Bu ayın en önemli göksel kombinasyonu 14 Şubat’ta sıfır derece Kova burcunda gerçekleşen Mars-Plüton kavuşumu olacaktır. Astrolojide iki kötücül olarak kabul edilen bu gezegenlerin kavuşumu şiddeti arttıran, gizlilikleri zorlayan, ortaya çıkartıcı, kışkırtıcı bir etki yaratabilir. Amaçlarınıza ulaşmak ya da istediğiniz şeyi başarmak, yönetimi ele geçirmek üzere kendinizi hırslı, kavgaya ve parlamaya yatkın hissedebilir, tehlikeli durumların içine düşebilirsiniz. Ancak nerede, nasıl kullanacağını bilmek başarı getirebilir. Her zamankinden güçlü ve üretici düşündürmesi, zor ve karmaşık işlerin üstesinden gelebileceğiniz gücü vermesidir. Dünya genelinde savaş, çatışma ya da mevcut anlaşmazlıkların yoğunlaşmasına veya yeni çatışmaların başlamasına yol açabilir. Dolayısıyla halk gösterileri ve toplumsal hareketlerde bir artış söz konusu olabilir. Bu süreç, uluslararası diplomasi ve barış çabalarını daha da önemli bir hale getirebilir. Aynı zamanda olumsuz hava olaylarına, çok sert yıkıcı rüzgarlara, kasırgalara yol açabilir.

16 Şubat’ta Venüs Kova burcuna geçiyor. Bu geçiş ilişkilerde özgürlüğe daha fazla önem vermeyi, grup aktiviteleri içinde olmayı, sosyalleşme arzusunu ön plana çıkaracaktır. Bu geçişten sonra 17 Şubat’ta Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Negatif etkisi pozitif etkisinden daha güçlü olan bu kavuşum; özellikle aşk, sevgi, arkadaşlık ve ortaklık ilişkilerinde akıl çelici, kıskançlık, şüphe ve güvensizlik verici ya da basit sebeplerle bozuşmayı getirebilir. Yine aynı gün 17 Şubat’ta kesinleşen Merkür-Uranüs karesi ani parlama, acele hareket ve düşüncesizce konuşmalara açık etkilerdir. Beklenmedik, ani iletişimsel sıkıntılar elektronik cihazlar, ağ bağlantılarında aksaklıklara yol açabilir.

19 Şubat’ta Güneş Balık burcuna geçiyor. Duygusal ve iç dünyamıza yönelmek isteyeceğimiz bu etkiler diğer insanların ihtiyaçlarına karşı da hassas olmayı sağlayabilir.

22 Şubat’ta Kova burcunda Venüs-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Aslında romantik bağlar, aşk, arkadaşlık ve sosyal ilişkiler açısından olumlu bir etki olmasına rağmen sert etkiler aldığından (Jüpiter karesi ve Ay karşıtlığı) gerginliklere yol açabilir. İstekler ve davranışlar uyumsuz ve abartılı olabilir.

23 Şubat’ta Merkür Balık burcuna geçiyor. İletişimsel konularda daha empatik bir tutum sergilemek mümkün olsa da somut ve detaylı düşünmek zorlaşabilir. Akıl ve dikkat dağınıklığı yanılgılara sebep olabilir.

Bu ayın dolunayı 24 Şubat’ta Başak burcunun 5 derecesinde gerçekleşiyor. Bu dolunay enerjisi detaylara odaklanacağımız, yaşam kalitemizi iyileştirici düzenlemeler yapmak istediğimiz konuları açığa çıkarabilir. Satürn kavuşumu ile gerçekleşen dolunay kaçtığınız ya da görmezden gelmeye çalıştığınız gerçeklerle yüzleşme sağlarken konunuz her neyse gerçekten emek verdiğiniz, çaba harcadığınız yerde başarıyı da getirebilir.

Ayın son günlerinde kesinleşen 25 Şubat Venüs-Jüpiter karesi ve 27 Şubat Mars-Jüpiter karesi özellikle finansal konulardaki aşırı harcama, hatalı yatırım kararlarına, fazla dürtüsel, risk içeren eylemlere dikkat çekiyor.

28 Şubat’ta Merkür-Güneş kavuşumu, ardından Merkür-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Bu etkiler kişisel görüş ve tecrübelerinizle fark edilmek, konuşmak, kafanızdaki karmaşıkları çözmek için iyidir. Disiplin isteyen konularda çabuk çözümler üretme ve zorlukları aşmaya yardımcı olabilir. Ciddi çalışmalar, mesleki araştırmalar için de uygun etkilerdir.

29 Şubat ayın son gününde kesinleşen Güneş-Satürn kavuşumu; her türlü organizasyon, hazırlık ve plan yapmak için mükemmel bir zamandır. Fiziksel enerjiniz biraz düşük olabilir bu nedenle gerçekten yapmanız gereken işlere öncelik vermeniz gerekli olabilir.

Aynı gün 29 Şubat’ta Merkür-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. İyimser düşünceler, pozitif bir zekâ ve çok geniş bir anlayış kapasitesi veren bu etkiler her alanda iletişim kurmak, ticari girişimler, kariyer ve finansla ilgili işler için olumludur. İstediğiniz bir eğitime başlamak, yabancı yerleri farklı gözle tanımak ve araştırmalar yapmak için de ideal bir etkidir.

Şubat kazanç ve kayıpların, şans ve fırsatların bir arada olduğu bir ay. Hızlanan olaylar zaman algımızı da etkileyebilir. Bu etkileri bir Macar özdeyişi ile çok güzel özetleyebiliriz aslında:


‘’Şans bazen şimşek gibi çakabilir ama unutmayın, arkasında sizi kara bulutlar da bekliyor olabilir’’





Filiz Ünal
 

şubatt2 (2).jpg

KOÇ ve YÜKSELEN KOÇLAR​

Yeni bir ay sosyal hayatınız, arkadaşlık ilişkileriniz, grup aktivitelerinizde hareketlenmeler sağlayabilir. 5 Şubat’ta Merkür bu alana geçiyor ve Plüton’la kavuşuyor. Özellikle iş çevrenizde konuşmalarınız, fikirleriniz çok güçlü bir etki yaratabilir, projeleriniz dikkat çekebilir. Ancak yine de düşünceleriniz konusunda fazla baskıcı, ısrarcı ve kontrolcü olmamaya çalışın. 10 Şubat’ta gerçekleşecek yeniayda kazançlarınızı arttıracak yeni bağlantılar, risk içeren yeni yatırımlara yönelebilirsiniz. Tabii ki beklenmedik gelişmeleri hesaba katarak ilerlemek hedefinize ulaşmakta yardımcı olabilir. Kariyerde yükselme ve başarı hırsınız 14 Şubat Mars-Plüton kavuşumuyla daha fazla yükselebilir. Gelecek hedeflerinize odaklı ve çok daha mücadeleci, agresif bir tutum içinde olabilirsiniz. 16 Şubat’ta Venüs Kova burcuna geçerek Plüton’la kavuşuyor. İkili ilişkiler, eş ya da varsa ortaklarınızla ilgili parasal konularda anlaşmazlıklar olasıdır. Ancak acele etmek yerine gelişmeleri dikkatli takip etmek, yeni ve farklı çözümleri de değerlendirmek gerekebilir. Aslında 25 Şubat’ta Başak burcunda gerçekleşen dolunay çalışma hayatınız, ilişkilerinizle ilgili kararlarınızın sonuçlarını açığa çıkarabilir. Değerlerinizi gözden geçireceğiniz bu süreçte sağlıkla ilgili konuları da ön plana almayı unutmayın.

BOĞA ve YÜKSELEN BOĞALAR​

Şubat ayı kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili sert ve dönüştürücü kararlarla başlayabilir. Sorumluluklarınıza farklı çözümler bulacağınız bu süreçte maddi kazançlar, yatırımlar da gündemde olacaktır. Fikirlerinizi güçlü ve etkili bir şekilde gösterebileceğiniz bu süreç yeni bir iş, terfi, yeni projeler getirebilir. Ayın ortaları kariyerinizle ilgili daha mücadeleli ve manipülasyonlara açık olacağınız durumlar karşınıza çıkacaktır. Bazıları aile üyelerinin sağlık konuları, tedavi ya da operasyon gibi işleriyle uğraşabilir. Hem yeni ay etkisiyle hem de yönetici gezegeniniz Venüs’ün Kova burcuna geçişiyle odak noktanız kariyer, ticari girişimler, alım-satım işleri ve parasal konularda olacaktır. 19 Şubat’ta Güneş Balık burcuna geçerek sosyal çevre, arkadaş, dostluk ilişkileriyle ilgili hayat alanınızı aydınlatmaya başlıyor. Daha çok sosyal etkinliklere, davet ve organizasyonlara katılabilir, gelecekle ilgili projelere yönelebilirsiniz. Ayın sonlarına doğru ikili ya da evlilik ilişkilerinizle ilgili gerginlikler oluşabilir. Çok fazla özgürleşme arzusu ilişkilerinize olumsuz yansıma yapabilir. Başak dolunayıyla birlikte çocukların geleceği ile ilgili bazı kararlar almanız gerekebilir. Yeni ilişkilere de açık olacağınız bu süreçte bazıları ilişkilerini resmiyete taşıyacak adımlara yönelebilir.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER​

Şubat ayının ilk haftaları Merkür’ün Kova burcuna geçişiyle yurtdışı ya da yabancılarla yapılan işler, eğitim ya da seyahatlerle ilgili önemli kararlar gündeme gelebilir. Yine bu alanda gerçekleşecek Kova yeniayı miras, tazminat, ek gelirler ya da borçlar konusunda yeni bir düzen sağlamanızı, bazı önlemler almanızı gerektirebilir. Bu süreç sağlıkla ilgili konuları, ameliyat ya da küçük operasyonları gündeme getirebilir. Seyahat trafiğinizin de artacağı bu süreçte yolculuklarınızda ya da trafikte çok daha dikkatli olmalısınız. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün Jüpiter ve Uranüs’le sert açıları beklenmedik, ani çıkışlara ve ilişkilerinizle ilgili olumsuz gelişmelere sebep olabilir. Merkür’ün Balık burcuna geçişiyle kariyer ve geleceğinizle ilgili konulara odaklanıyorsunuz. 24 Şubat’ta bu alanda gerçekleşen Başak dolunayı ev, aile ve kariyerle ilgili denge sağlamanın biraz zor olduğuna işaret ediyor. Bu konularda almanız gereken kararlar ve sorumluluklar üzerinizde büyük bir baskı yaratabilir. Ancak Şubat ayının son günlerinde ev, gayrimenkul alım-satımı, ev değişikliği, taşınma ya da ailenizle ilgili önemli sorumluluklar alabileceğiniz daha rahat ilerleyeceğiniz etkiler altında olacaksınız.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇLER​

Şubat ayının ilk haftası, yatırımlar, borçlar, kredilerle ilgili önemli kararlarla başlayabilir. Belki kredi çekebilir ya da borçlarınızı yeniden yapılandırabilirsiniz. Karşınıza ortaklı girişim fırsatları, prim, ekstra gelirler ya da eşin gelirleri konusunda yenilikler gelebilir. Bu alanda gerçekleşen Kova yeni ayı çok önemli sorumluluklar ve dönüştürücü kararlara işaret ediyor. Ancak 12-16 Şubat civarı kaza ve yaralanmalara, krizlere çok açık olacağınız zamanlar. Sağlık nedeniyle ameliyatlar da gündeme gelebilir. Her zamankinden daha dikkatli olmalısınız. 19 Şubat’ta Güneş’in Balık burcuna geçişiyle yurtdışı ve yabancılarla ilgili işler, eğitim, seyahat ve hukuksal konular gündeminize gelmeye başlayabilir. Belki vize, pasaport işleriyle uğraşabilir ya da sizi geliştirecek, yeni ufuklar açacak bir eğitime başlayabilirsiniz. 23 Şubat’ta Merkür’ün de bu alana geçişiyle bakış açınızı değiştirmeniz, farklı çözümler bulmanız daha kolay olabilir. 24 Şubat’ta gerçekleşen Başak dolunayı kardeşler ve yakın çevrenizle ilgili bazı sorumluluklar almanızı gerektirebilir. Kendinizi sıkışmış hissedeceğiniz bu durumlar ayın son günlerinde farklı çözümler bulmanızı sağlayacak gelişmelere yol açabilir.

ASLAN ve YÜKSELEN ASLANLAR​

Şubat ayının ilk haftası Merkür’ün Kova burcuna geçişiyle ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık konuları gündeminize gelmeye başlıyor. İlişkisi olmayanlar yeni bir ilişkiyle bakış açılarını değiştirebilir. Belki ortaklı projeler gündeminize gelebilir. Bu alanda gerçekleşecek Kova yeni ayı bu konularda adım atmak isteyeceğiniz yenilikler getirecektir. Ancak hem Merkür hem de Mars’ın Plüton’la kavuşumu söylediklerinizin ve eylemlerinizin önemli sonuçlarına işaret ediyor. Kriz, tartışma ve problemlere açık bu etkiler özellikle 12-16 Şubat arası rekabet ve mücadeleye daha açık günler olabilir. Eğer bir evliliği, ortaklığı bitirmeye çalışıyorsanız hukuksal krizler yaşamanız olasıdır. 19 Şubat’ta Güneş Balık burcuna geçiyor. Bu geçiş odak noktanızı borçlar, krediler, vergiler, miras ya da tazminat konuları, ortak gelirlere çevirmenizi gerektirecek. Ayın son günlerine doğru Merkür’ün de Balık burcuna geçişiyle parasal durumunuzu düzene koymaya çalışacağınız kararlar önemli olabilir. Zira 24 Şubat’ta gerçekleşen Başak burcundaki dolunay maddi kazançlar ve sahip olduğunuz kaynaklarla ilgili gelişmeleri açığa çıkaracak. Dolayısıyla alacak-verecek dengesi önemli olacak. Belki harcamalarınızı sınırlandırmak ya da borç ve kredilerle ilgili yapılandırmalara gitmek isteyebilirsiniz. Ayın son günleri beklediğiniz paraların gelmesi, kariyer gelirlerinizdeki artış ödemelerinizde denge sağlamanıza destek olabilir.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAKLAR​

Şubat ayına aşk hayatınız, hobileriniz, çocuklarla ilgili konular, spekülatif yatırımlarla ilgili yoğun bir gündem ile başlıyorsunuz. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün 5 Şubat’ta Kova burcuna geçişi hem bu konular ve hem de günlük rutininiz, çalışma hayatınız ve sağlığınızla ilgili önemli kararlar getirebilir. Yeni bir işe başlayabilir, yeni projelerle ilgilenebilir, yeni görevler alabilirsiniz. Sağlıkla ilgili yeni bir beslenme düzeni, tedavi ya da küçük operasyonlara karar vermeniz gerekebilir. Bu alanda 10 Şubat’ta bir yeni ay gerçekleşiyor. Bu yeni ay ikili ilişkiler, evlilik, partner ve ortaklık ilişkilerinde geleceğe yönelik bazı sorumlulukların alınmasını da gerektirebilir. 14 Şubat civarı (12-16) iş ortamınızda krizlere, tartışmalara, kazalara açık olacağınız bir süreç. Olası bir sağlık probleminiz de tetiklenebilir. 19 Şubat’tan sonra Güneş’in Balık burcuna geçişiyle ilişkilerle ilgili konular aydınlanmaya başlıyor. Yeni bir ilişkiye başlayabilir ya da devam eden ilişkinizde yoğun duygusal iletişim süreci başlayabilir. Diğer taraftan yeni anlaşma ve sözleşmeler ya da ortak iş birlikleri söz konusu olabilir. Ayın son günlerinde burcunuzda gerçekleşen dolunay hem ilişkilerinizle ilgili bazı sorumluluklar alacağınız zorlu kararları hem de beklenmedik fırsatları karşınıza çıkarabilir. Bunlar sosyal medya, eğitim ya da yurtdışı-yabancılarla ilgili işler veya hukuksal konularla ilgili ani gelen şanslara işaret edebilir. Kendinizi geliştirebileceğiniz ortaklı projelere girişebilirsiniz.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİLER​

Şubat ayının ilk günlerinde Merkür’ün Kova burcuna geçişiyle aşk, hobiler, çocuklar ve daha eğlenceli konular gündeminize gelmeye başlayabilir. İlişkisi olmayanlar için yeni bir flört başlangıcı söz konusu olabilir. Yeni bir hobi edinebilir, bununla ilgili eğitim alabilir ya da hobinizden kazanç sağlamaya karar verebilirsiniz. Bazıları çocuk sahibi olmak isteyebilir ya da çocuklarınız varsa onlarla ilgili kararlar almanız gerekebilir. 10 Şubat Kova yeni ayı bu konularla ilgili atılacak yeni tohumları vurguluyor. Ancak yine bu hayat alanınıza geçecek Mars ve yönetici gezegeniniz Venüs’ün Plüton’la yapacağı etkileşimler kriz, gerginlik ve mücadeleye açık bir sürece de işaret ediyor. Özellikle 12-16 Şubat arası ilişkilerinizde manipülasyonlara açık olabilir, gizli saklı sırların ortaya çıkışı kriz yaratacak ayrılıklara sebep olabilir. Bazılarının çocuklarıyla ilgili sağlık veya eğitim konularında problematik gündemler oluşabilir. 19 Şubat’tan sonra Güneş ve 23 Şubat’ta ise Merkür Balık burcuna geçiyor. Çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız, günlük rutinleriniz ve sağlığınızla ilgili konular daha önemli olmaya başlıyor. Yaşam düzeninizi, çalışma şartlarınızı iyileştirecek yeni kararlarınızı uygulamaya çalışabilirsiniz. Başak burcunda gerçekleşen dolunay fiziksel ya da ruhsal sağlığınızla daha fazla ilgilenmenizi gerektirebilir. Hem ilişkiler hem de finansal konularla ilgili problemler kendinizi depresif ve enerjinizi düşük hissetmenize sebep olacaktır. Sizden saklanan bazı gerçekleri de gün yüzüne çıkarabilir bu dolunay ya da sizin bazı sırlarınızın ortaya döküldüğünü görebilirsiniz.

AKREP ve YÜKSELEN AKREPLER​

Şubat ayına yakın çevre ilişkileri, ticari girişimler, eğitim ve seyahatler ve yaşam alanınızda yenilikler yapmak istediğiniz kararlarla başlıyorsunuz. Özgürleşmenizi ve yaşam kalitenizi arttıracak yeni kararlar alabilirsiniz. 10 Şubat’ta Kova burcunda gerçekleşen yeni ay evle ilgili yenilikler, taşınma ya da tadilat işleriyle ilgili bazı harcamalara yol açabilir. Yine 14 Şubat civarı aile içinde birtakım krizler ve problemler yaşanabilir. Belki aile üyelerinin sağlık problemleri ya da ameliyatla ilgili gündemleri oluşabilir. Aynı zamanda ev kazalarına, evde yaşanabilecek aksiliklere de açık olduğunuz bir süreç. 19 Şubat’ta Güneş’in Balık burcuna geçişiyle aşk, ilişkiler, hobiler, eğlenceli organizasyonlarla ilgili konular daha fazla gündeminizde olabilir. İlişkisi olmayanlar yeni bir aşka yelken açabilir. Devam eden ilişkisi olanlar daha duygusal, romantik bir sürece ilerleyebilir. Eğer çocuklarınızla ilgili problemleriniz varsa her şey daha kolay yoluna girebilir. Ayın sonlarına doğru Başak dolunayı ile birlikte sosyal yaşam, arkadaşlık, dostluk ilişkileri daha fazla vurgulanıyor. Belki sosyal yaşamanızla ilgili bazı kısıtlamalara gidebilir, arkadaşlık ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Bazıları arkadaşlarından biriyle ortak bir çalışma ya da yatırım yapmayı düşünebilir.

YAY ve YÜKSELEN YAYLAR​

Şubat ayının ilk günlerinde Merkür’ün Kova burcuna geçişi yakın çevre, kardeşler, yakın akrabalarla ilgili konuları, ticari girişimler ve eğitimle ilgili konuları gündeminize getirebilir. Yeni bir eğitime başlama kararı ya da tanıtım, reklam işleriyle ilgili kararlar almanız gerekebilir. Belki de teknolojik cihazlarınızı veya arabanızı yenilemek isteyebilirsiniz. Bu alanda gerçekleşecek Kova yeni ayı bu konularla birlikte aileniz, evle ilgili bazı yenilikleri de getirebilir. Ancak 14 Şubat civarı hem trafikte, araç kullanırken hem de yakın çevre ve kardeşlerinizle ilişkilerinizde bazı gerilimler ve problemler yaşanabileceğinden daha dikkatli olmalısınız. 19 Şubat’ta Güneş Balık burcuna geçiyor. Evde ve ailenizle daha fazla zaman geçirmek isteyeceğiniz bir süreç. Bu arada emlak alım-satım işleri, kontrat yenilemek, evle ilgili değişiklikler gündeme gelebilir. Ay sonuna doğru gerçekleşen Başak dolunayı kariyer ve gelecekle ilgili hedeflerinizi gözden geçireceğiniz ve kararlarınızı güncelleyeceğiniz durumları açığa çıkarabilir. Yeni projeler, teklifler belki iş yükünüzü arttırabilir ancak gelirlerinizde de artış sağlayabilir. Ayın son günleri ev, aile ve işle ilgili denge sağlamaya çalışacağınızdan kendinizi biraz yorgun ve sıkışmış hissedebilirsiniz.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAKLAR​

Şubat ayı kendinizle ilgili gelişmelere, sağlığınıza, ilişkilerinize ve özellikle parasal konulara odaklı olarak başlayabilir. Dış görüntünüzle ilgili değişiklikler, yaşam kalitenizi arttıracak sağlıkla ilgili konularda yeni kararlar almak isteyebilirsiniz. 10 Şubat’ta gerçekleşen Kova yeni ayı maddi konular, sahip olduğunuz kaynaklarla ilgili konuları vurguluyor. Belki bir zam, terfi ya da beklediğiniz ödemeler gelebilir. Spekülatif yatırımlardan beklenmedik kazançlar da söz konusu olabilir. Ancak yine de bu alanda gerçekleşecek Mars-Plüton kavuşumu maddi kaynaklar, gayrimenkul alım-satım işlerinde ciddi krizler yaşatabilir. Ani kararlarınızın sonuçları kayıplara sebebiyet verebilir. 19 Şubat’ta Güneş, 23 Şubat’ta ise Merkür Balık burcuna geçiyor. Yakın çevre ve kardeşleriniz, yakın akrabalarınızla ilgili konular daha fazla gündeminize gelebilir. Ticari faaliyetleriniz, reklam, tanıtım çalışmalarınız hız kazanabilir. Kendinizi geliştirmek istediğiniz eğitim ya da seyahat programlarına katılabilirsiniz. Başak dolunayıyla birlikte çabalarınızın sonuçları ortaya çıkmaya başlayabilir. Beklenmedik iş bağlantıları, yatırım fırsatları doğabilir.

KOVA ve YÜKSELEN KOVALAR​

Şubat ayı Merkür’ün burcunuza geçişi ve yine burcunuzda gerçekleşen yeni ay ile çok hızlı gelişmelerle başlayabilir. Hazırlık sürecinde olan iş, ilişkiler ve maddi durumlarla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Dış görüntünüz ve imajınızla ilgili yenilikler yapabilir belki diyet ya da yeni beslenme düzenine geçebilirsiniz. Yeni iş teklifleri ya da ortak proje çalışmaları karşınıza gelebilir. Belki gayrimenkul ya da yatımlarınızdan kazanç sağlayabilirsiniz. 14 Şubat civarı (12-16 arası) kaza ve yaralanmalara çok açık olduğunuz bir zaman. Aynı zamanda iş ve yakın çevre ilişkilerinizde iletişimsel krizler söz konusu olabilir. Olası problemlere karşı öfke kontrolünüze ve iletişim dilinize çok dikkat etmeniz gerekebilir. Öfkeyle kalkıp zararla oturmayın. 16 Şubat’ta Venüs’te sizin burcunuza geçiyor. Böylece burcunuzda oluşan gezegen yoğunluğu hayat temponuzun daha hızlanmasını sağlıyor. İlişkiler, ticari ve finansal konular, evle ilgili işler yoğun bir gündem oluşturuyor. Ancak 19 Şubat’ta Güneş’in Balık burcuna geçişiyle maddi konular daha ön plana çıkıyor. Parasal kaynaklarınızı arttıracak yeni çözümler, yeni fikirler peşinde olabilirsiniz. Bu arada ortaklı işlerden kazançlar, eş geliri, miras, borçlar, vergiler, ödemelerle ilgilenebilirsiniz. Ay sonuna doğru gerçekleşen Başak dolunayı harcamalarınızı kısmak ya da yeniden düzenlemek gerektiren durumları karşınıza çıkarabilir.

BALIK ve YÜKSELEN BALIKLAR​

Şubat ayında Merkür’ün Kova burcuna geçişiyle ikili ilişkiler, evlilik ya da aile ilişkilerinizle ilgili konular kaygı ve endişelerinizin artmasına neden olabilir. Aynı zamanda bazı kararlarınızın hazırlık sürecinde de olabilirsiniz. Gerçekten ne isteyip istemediğinizle ilgili karar vermenizi gerektiren bu sancılı süreç yeniayla birlikte beklenmedik gelişmelere sebep olabilir. 14 Şubat’ta gerçekleşen Mars-Plüton kavuşumu artık patlama noktasında olmanıza, içsel öfke krizlerine ve hayata karşı depresif bir tutuma yol açabilir. Yolunda gitmeyen işler, ilişkiler ruhsal olarak yaralanmanıza yol açabilir. Gizli, saklı kalmış ya da sizden saklanan konular açığa çıkabilir. 19 Şubat’ta Güneş sizin burcunuza geçiyor. Özgüven tazeleyeceğiniz, adeta parlayacağınız bir döneme geçiyorsunuz. Dış görüntünüze, sağlığınıza daha fazla özen gösterebilir, diğerlerinin dikkatini çekebilirsiniz. 23 Şubat’ta Merkür’de burcunuza geçiyor. İlişkiler, evlilik ve ortak çalışmalarla ilgili kararlar gündeminize gelebilir. Bazıları yeni bir ilişkinin sorumluluğunu alabilir bazıları da ilişkilerindeki problemleri çözmeye odaklanabilirler. Ancak finansal konularda dengede kalmaya, harcamalarınızı abartmamaya çalışmalısınız. 24 Şubat’ta karşıt burcunuzda gerçekleşen Başak dolunayı ikili ilişkiler, evlilik ve ortak çalışmalarla ilgili konuları vurguluyor. Bu konulardaki kararlarınızın sonuçları ortaya çıkmaya başlayabilir özellikle ilişkilerinizle ilgili iletişime daha açık bir sürece geçilebilir.

Sevgiyle,
Astrolog Filiz Ünal
 
X