Burada yapacak fazla bişey yok.Sıkılmamak için neyle uğraşabilirim?

E

EU1

Ziyaretçi
Her ne kadar rahme sızan onca ses, bebeğinizin işitme duygusunu geliştirmekte büyük rol oynasa da, rahminizde bebeğin dokunma duyusu geliştirecek çok az şey vardır. Buna rağmen bebeğiniz, kendisini eğlendirmenin yolunu bulur ve bunun için en rahat uzandığı iki şeyi kullanır. Kendi uvuzları ve göbek bağı. Parmaklarını ağzına sokarak bunların nasıl şeyler olduğunu keşfeder ve göbek bağına elleriyle dokunur. Hamileliğin son üç ayında dilinde çok fazla sinir ucu bulunduğu için bebeğiniz, parmaklarının biçimini ağzına sokarak öğrenebilmektedir.

Bebeğiniz aynı yöntemi göbek bağına uygulayamasa da, onu parmaklarıyla dokunarak ve tutarak keşfeder. Göbek bağı, uzun, kalın ve oluklu bir dokuya sahip ilginç bir organdır. Aynı zamanda, esnek olduğu için farklı yönlere çekebilir ve döndürebilir. Gece gündüz göbek bağına tutunma fikri bize sıkıcı gelse de, bu organ, bebeğinizin dokunma duyusunu geliştirmek için ideal bir oyuncaktır. araştırmacıların çektiği bazı fotoğraflarda bebeklerin, bir ellerinin başparmağını emerken, diğer elleriyle göbek bağına sarıldıkları görülmüştür.

Anne ve babaların doğmamış bebekleriyle oynayabilecekleri bir oyun, annenin karnına yapılan baskının yol açtığı değişiklikleri izlemektedir. Bebeğinizin hareket ettiğini veya ayağını dayadığını hissettiğniz bir bölgeye elinizi hafifçe bastırın. Bebeğiniz rahimdeki boyut değişikliklerine çok duyarlı olacaktır. Hamileliğin sonuna doğru, yeri daraldıkça giderek daha çok sıkışacaktır. Dolayısıyla, karnınızın üstüne bir kitap koymanız bile, bebeğinizin karşılık verip bu yükü tekmelemesine yol açabilir. Aynı şeyi bir arkadaşınız bebeğin hareketlerini hissetmek için karnınıza dokunduğunda da yaşanabilir. Bebeğiniz, bu iyi niyetli elin okşarcasına hareketlerinden memmun olmak yerine sıkışmaya itiraz edip daralan boşlukta hareket etmeyi tümden bırakabilir. Karnınıza bu yumuşak dokunuşlardan daha sert darbeler almamalısınız, çünkü bu bebeğe zarar verebilir. Böyle baskı oyunlarına çok tepki alamazsanız meraklanmayın. Bebeğiniz zamanının çoğunu uyuyarak geçirir....
 
çok Güzel Yazilar Yaziyorsun. Insani Duygulandiriyorsun . Teşekkürler
 
çok teşekkür ederim yazdıkların için.a.s.merakla bebeğimin hareketlerini hissedeceğim günleri bekliyorum.:nazar:
 
X