2023 Aralık Ayı Burç Yorumları

ARALIKK (5).jpg

Gerçeği yansıtmak, ancak öze inmekle, yani insan tabiatında ortak temelleri ve ortak özellikleri yansıtmakla mümkündür.

ARALIK AYI GÜNDEM

Bu ay; hayatında yeniliklere yer açarak enerjini yeniden güçlendir. Aklındaki kişinin güvenini kazanmak için elinden gelen her şeyi yaptıysan daha fazlası için çaba harcamamalısın. Bazen içsel olarak daraldığını ve işin içinden çıkamadığını düşünebilirsin. Her zaman yeni yollar vardır. Endişe, olmasını istemediğin bir şeyi hayal etmektir. Sen endişe yerine olmasını istediğin şeyleri hayal ederek bunu ortadan kaldırabilirsin.

1 Aralık Cuma saat 17.32’de Merkür, Oğlak burcuna geçiyor. Bugün duygusal olarak kendini daha fazla güvende bulmak isteyebilirsin. Seni öfkeli biri haline sokan insanlardan uzak dur. Yeni bir iş modeli denemesi yapabilirsin. Kariyerin üzerinde yeni planlamalar yapmalısın.


4 Aralık Pazartesi saat 21.51’de Venüs, Akrep burcuna geçiyor. Finansal kazançlarını eskisinden daha fazla önemsediğin bir dönemdesin. Çünkü bunun sana bağımsızlık veya özgürlük getirdiği fikrine ikna olacaksın. Duyguların yoğun ve tutkulu olacak. Kıskançlıklara dikkat et.

6 Aralık Çarşamba saat 16.22’de Neptün, Balık burcunda ileri hareketine başlıyor. Zamanı geldiğinde her şey değişecek. Her şeyin bir yeri ve zamanı var. Buna inancını tazele.

13 Aralık Çarşamba saat 02.31’de Yay burcunda 20 derecede bir Yeni Ay gerçekleşiyor. İnsanlarla uğraşmanın bir sonu olmadığını sen de iyi biliyorsun. Kendine odaklan ve içindeki başarısızlık korkusunu bir kenara bırak.

13 Aralık Çarşamba saat 10.09’da Merkür, Oğlak burcunda geri hareketine başlıyor. Uzun zamandır üzerinde taşımış olduğun finansal ve hukuki problemlerini çözümlemek için bazı adımlar atıyor olacaksın. Bu soruna sosyal çevren de dâhil olabilir. Bugün amaçların için daha fazla çalışma isteği içinde olabilirsin.

22 Aralık Cuma saat 06.28’de Güneş, Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Çalışma ortamındaki bazı değişimler veya kariyerin ile ilgili senin için düşünülen teklifler düşündüğünün daha da iyisi olabilir. Şartlar bu kadar lehine işliyorken herhangi bir risk almaktan kaçınmamalı ve ayağına kadar gelen bu fırsatı değerlendirmekten korkmamalısın.

22 Aralık Cuma saat 21.53’te Merkür ve Güneş, Oğlak burcunda kavuşuyor. Özellikle ev, aile ve yuva yerleşimlerinde yeni kararlar alabilirsin. Bugün yapacağın girişimleri acele bir şekilde tamamlamak isterken bazı aksilikler söz konusu olabilir. Daha planlı ve sakin ilerlemeni tavsiye edebiliriz.

27 Aralık Çarşamba saat 06.10’de Kiron, Koç burcunda ileri hareketine başlıyor. Geçmişteki bazı duygusal konular yine aklına geliyor olabilir. Eğer bunları telafi etme fırsatın varsa lütfen bir şeyler yapmayı tercih et. Eğer yoksa en azından bazı konulara yeniden başla.

27 Aralık Çarşamba saat 03.32’de Yengeç burcunda 4 derecede bir Dolunay gerçekleşiyor. Duygularının yoğun olduğu bir gün içerisindesin. Anlaşılmadığını düşünüyorsan kendini ifade etmenin yollarını aramalısın. Yeni bir başlangıç yapmak için güzel bir zaman. Yengeç ve Oğlaklar için önemli kararlar alacakları bir zaman dilimi.

29 Aralık Cuma saat 23.24’te Venüs, Yay burcuna geçiyor. Her şeyin bir yolu olduğunu düşünerek huzurunu artırmaya bak. Biraz duygusal yaklaşımlar içerisinde olabilirsin. İlişkilerde geçmişe özlem duyabilirsin. Bu dönem yeni tanışacağın insanlar kendini keşfetmene yardımcı olacak.




Aygül Aydın
 
Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, Venüs'ün 4 Aralık'ta Akrep burcuna geçişi ile beraber içinizde taşıdığınız konuları ortaya çıkarmak isteyebilir, artık gizli saklı olan ya da tek yönlü kalan hiçbir şey istemediğinizi fark edebilirsiniz. Hayatınızdaki insanlar ve onlarla olan paylaşımlarınız konusunda yeni kriterler belirleyebilirsiniz. Haklı olduğunuzun, doğru söylediğinizin anlaşılması hem sosyal alanlarda hem de aile ortamında yaşadığınız baskıyı azaltacaktır. Buradan anlaşmazlıkların son bulacağını anlayabilir ve sinirlerinizi yatıştırabilirsiniz. Savaşın, baskının hiçbir koşuda işinize yaramayacağını görüyorsunuz. Artık bazı konuları geride bırakabilmeyi deneyimliyorsunuz. Kendinize dönebilir, fiziksel ve ruhsal açıdan eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Sağlık sorunları, doktor kontrolleri, aile ve çocuk planlaması gibi konular gündeminizde yer bulabilir. Ekonomik açıdan beklentilerinizi karşılayacağınız bir dönemdesiniz. Önceki işlerinizin ödemesinin gelmesi kadar yeni işler de alabileceğinize dair gelişmeler yaşanabilir. İş fikrinizi ve buna yönelik çalışmalarınızı bir süreliğine arka planda tutmanızda fayda var. Başarısız olmanızı bekleyen, sizin üzerinizden prim elde etmeye çalışan kişilere bunu yaşatmamak için heyecanınızı, planlarınızı hatta korkularınızı dizginlemelisiniz. Ailenizdeki ya da çevrenizdeki kadın figürlerle ilgili haberler alabilir, bilmediğiniz konular gündeminizde yer bulabilir.

Neptün'ün 6 Aralık'ta Balık burcundaki geri hareketini sonlandırmasıyla, yaz döneminden bu yana kendi içinizde savaşını verdiğiniz her şeyin bir geri dönüşünü alabilirsiniz. Yanılgıya uğradığınız, anlaşılamadığınız, maddi ve manevi kandırılmalarla karşılaştığınız konularda artık nasıl bir tutum sergilemeniz gerektiğini çok iyi biliyorsunuz. Bilginize uygun şekilde hareket etmek sizin kurtarıcınız olacaktır. Doğru olandan vazgeçmemelisiniz. İnsani hırslarınızın ağır basması durumda, eleştirdiğiniz ya da sizi zorlayan kişilerden bir farkınızın kalmayacağını düşünün ve bu konuyu kapatın. Kendinizden başlayarak birilerini suçlu ilan etmekle vedalaşmalısınız. Almanız gereken derslerin hayat boyu devam edeceğini bildiğinizde, karşılaştığınız hiçbir şeyin sizi eskisi gibi yormadığını görebilirsiniz. Yaratıcılığını koyduğunuz, hayallerinizi yaşatmayı planladığınız işler için daha hızlı ve belirgin neticeler almaya başlayabilirsiniz. Neyin peşinden koştuğunuzu bu vesileyle daha net görebilirsiniz. Bu konuda, daha önce çalışma yapmış ya da fikrine güvendiğiniz kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Dışa dönük olsa da, sosyal anksiyete yaşadığınız ya da kendinizi geride tutma gereği hissettiğiniz durumları da bu sayede aşmanız mümkün olacaktır. Sağlık, maddi kazanç, ilişkiler hatta iyilik yapma konusunda bile seçimlerinizi, sonrasında üzülmeyeceğiniz düzeyde yapmalısınız. Herkes gibi sizin de bir sınırınız var.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay ile birlikte hayatınıza yeni insanlar, yeni konular ve yerler dahil olabilir. Özellikle kadın dostlarınız ve kadın iş insanı figürleriyle yapacağınız görüşmeler size kendiniz için yaptığınız planları uygulama fırsatı sunabilir. Kararsız kaldığınız, nasıl bir yol izlemek gerektiğini bilmediğiniz ve olumsuz tecrübeler edindiğiniz bir dönemin ardından hem bu haftaya hem de yeni yıla iyi bir etki bırakmak isteyebilirsiniz. Yaşamakla nefes almak arasındaki farkı daha net görebilirsiniz. Feda ettiğiniz ama karşılığını bulamadığınız alanların sizdeki yerini değiştirebilirsiniz. Hayat felsefenizi bu yönde değiştirdiğinizde yaptığınız işlerin, kurduğunuz arkadaşlıkların da etki yönü değişecektir. Tecrübelerinizi anlatacağınız yazılı veya görsel içerikler, sosyal medya ve yazı işleri, uluslararası platformlar, seyahat planları veya seyahat ederek yapacağınız işler gündeme gelebilir. Artık hazırsınız, sahneye çıkıyorsunuz.

13 Aralık'ta Merkür'ün Oğlak burcunda geri hareketine başlamasıyla iş hayatınız, kariyeriniz, duruşunuz ve aldığınız geri dönüşlerle ilgilenebilirsiniz. İnsanlarla nasıl iletişim kurduğunuza, otorite figürleriyle yapacağınız konuşmalara özen göstermeniz gerekebilir. İş veren konumunda iseniz, hem ekibinize hem de ortaklık kurduğunuz kişilere karşı sizin de aynı hassasiyeti göstermeniz gerekebilir. Konuşulmayan konular gündeme gelebilir, ödemelerle ilgili süreçleri değerlendirebilir ve aksama olması halinde uygulamak üzere bir b planı hazırlayabilirsiniz. Bir değişim yapmadan, bir karar vermeden, bir anlaşmaya varmadan önce bunu nasıl bir zeminin üstüne koyduğunuza dikkat etmelisiniz. Gözünüzden bir şey kaçırmak, sonrasında başka fırsatlar kaçırmanıza neden olabilir. Mümkünse bekleyebilir, beklemek mümkün değilse üzerinde daha iyi çalışarak hatayı en aza indirebilirsiniz. Daha önce çalıştığınız işler ya da insanlarla ilgili bazı geri dönüşler gündeme gelebilir. Hakkınızı alabilir ya da bir ortaklık konusunu gündeme getirebilirsiniz. Geçmişte yaşadıklarınızdan dersler çıkararak ilerlemenizde fayda var.

22 Aralık'ta Güneş'in Oğlak burcuna geçişi ile kariyerinizde perde aralanıyor. Daha çok sorumluluk almak isteyeceğiniz, bunları neticelendirebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. İş hayatınızla ilgili pürüzleri daha net görebilir, bazı şeylerin neden yürümediğini daha iyi anlayabilirsiniz. Bu sayede ilerlemeniz kolaylaşacak ve alacağınız verim yükselecektir. Sistemli olmalı, ne yapacağınızı doğru planlamalısınız. Fiziksel olarak aşırı yorulmanın önüne geçebileceğiniz gibi psikolojik açıdan da üzerinizde fazla yük hissetmeyeceksiniz. Atamalar, işleri sonuçlandırma ve büyütme, kendi işini kurma, yönetici pozisyonunu güçlendirme, gelir artışı gibi konular gündeminizde yer bulacaktır. Ailenizin otorite figürleri öne çıkabilir, sizi destekleyebilirler. Başkalarının kurallarına uyum sağlama noktasında sorun yaşayacağınızı hissettiğinizde sakin ve makul olmaya çalışın. Güneş'in geri hareketteki Merkür ile burada kavuşumu ile bazı prensipleri yeniden hatırlamanız gerekebilir. Size başarı getiren, iyi kazanmanızı sağlayan konular ve bu yönde sizi destekleyen insanlarla olan iletişiminiz önem kazanabilir. Gecikmiş ödemeler, zamanında tamamlanmayan işler ve bunların etkileri üzerine düşünebilirsiniz. Yeni bir plan yapmak için eski planlarınıza hakim olmalısınız. Aceleden ve baskıdan kaçının, bunu yapmaya çalışan kişilere de fikirlerinizle yol gösterin.

Chiron'un burcunuzdaki geri hareketini 27 Aralıkta sonlandırmasıyla birlikte bir başlangıca doğru yürüyorsunuz. Bu sadece bir yılın değil, o yıl yapacaklarınızın da başlangıcı olabilir. Yaşadıklarınızdan neler çıkardığınızı, bugüne kadar kendinizde neyi ertelediğinizi ve bunların sizde bıraktığı hisleri düşünün. Kendinizi sevmek, bazı özelliklerinizi kabullenmekle ilgili sorunların kaynağını görebilirsiniz. Olduğu gibi devam ettirdiğiniz her şeyin bir kırılma noktası olduğunu bilerek yaşamalısınız. Bu noktalar size ilişkilerde, iş hayatınızda, fiziksel durumunuzda daha iyiye nasıl ulaşacağınızın yolunu gösterecektir. Dolayısıyla yaşadıklarınızı, onları fırsata çevirecek şekilde değerlendirmelisiniz. Şimdi bunları kullanmanın, dönüştürmenin zamanındasınız. Sizi baskısı ve etkisinde altında bırakan durumlara, insanlara müdahale edebilirsiniz. Adına "baştan başlamak" diyeceğiniz ilişkileriniz olabilir, bazıları hayatınızdan tamamen çıkabilir. Dış görünüş için verdiğiniz emeğin özgüven, hafiflik ve rahatlık olarak döndüğünü görebilirsiniz. Bu sizin için bir süreç değildi, bunu bir yaşam tarzına dönüştürüyorsunuz.

Yengeç burcunda 27 Aralık'ta gerçekleşecek dolunay, yılın başında aldığınız bazı kararların geldiği son noktayı gösterebilir. Ev ve aile hayatınızı mercek altına alabilirsiniz. Oturduğunuz evle vedalaşabilir, yeni bir düzene geçiş yapma fikirlerinizi netleştirebilirsiniz. Bu durum iş gereği ya da farklı bir sebeple de olsa, duygusal bağ kurduğunuz bir şeylerin neticesi olarak gerçekleşecektir. Dolayısıyla üzüldüğünüz, bu yüzden öfke duyduğunuz anlar yaşayabilirsiniz. Ancak kırıcı olmamaya, direnmemeye, ailenizle/eşinizle çatışmamaya çalışmalısınız. Ev sahibi olmak, evlenmek, farklı bir yaşam tarzı sürmek, eşin ya da aile üyelerinden birinin kararlarına göre hareket etmek gibi konularla karşılaşabilirsiniz. Önünüze çıkan fırsatları değerlendirin. Her şey netlik kazanıyor ancak bunları uygulamak için Merkür retrosunun tamamlanmasını beklemenizde fayda var.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçişi ile kendinize yeni deneyimler ve seçenekler bulabilirsiniz. İşinizi geliştirmek, bir hobi edinmek, zamanı değerlendirmek için eğitimlere başvurabilir ya da bunların düzenlendiği yerlere seyahat edebilirsiniz. Hareketli olduğu kadar verimli bir süreç olması için, seçtiğiniz konuyu derinlemesine ele almalı ve sıkılmayacağınız şekilde planlamalısınız. Bu yönünüz size farklı kapılar açabilir. Ticari konular, uluslararası alanlar, sosyal mecralar ve yazılı işler odağınızda olabilir. Özellikle internette geçirdiğiniz zamanı kazanca dönüştüreceğiniz çalışmalar yapabilirsiniz. E ticaret, danışmanlıklar, sesinizi ya da yazı becerinizi kullanacağınız alanlarda şansınız yüksek olabilir. Ancak bunların hukuki süreçlerini ve gerekliliklerini takip etmeyi da ihmal etmemelisiniz. Uzun süredir görüşmediğiniz kişilerle bir araya gelebilir, yer değişikliği yapabilirsiniz. Pasaport ve vize işlemlerinizi gözden geçirmenizde fayda var.

Motivasyon Sözü: “Yaşam size verilmiş boş bir film; her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın.”










Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar, yönetici gezegeniniz Venüs'ün Akrep burcuna geçişi ikili ilişkilerle ilgili gündemlerinizi mercek altına alabilir. İlişkilerin adını koymak, yaşadıklarınızı fark etmek adına iyi bir dönem olabilir. Bu, eski ilişkileri gündeme getirebilir. Dolayısıyla, bugün ne istediğinizi biliyor olmanız sizi benzer zorlukları yaşamaktan kurtaracaktır. Her şeyin önünü arkasını daha iyi biliyor olmayı, bir hırsla bütünleştirmek yerine avantaja dönüştürmelisiniz. İyi hissetmediğiniz, mutlu olamadığınız, verim alamadığınız ortamlardan ve konulardan uzaklaşmak için iyi bir dönemdesiniz. Arınıyorsunuz ve bunun size ne kadar iyi geleceğini görmezden gelmemelisiniz. Kişisel yönde bir değişiklik yapmak, takıntı ve öfke uyandıran duygulardan kurtulmak ikili ilişkilerdeki pürüzleri ortadan kaldıracaktır. Kendinizle bir restleşme içine girmemek için uyum sağlamaya çalışmanızda fayda var. Bir sonraki adımı kendinize saklamak, güven konusunu yeniden gözden geçirmek faydalı olabilir. Ticari konularda yeni ortaklıklar kurmaya açıksınız ancak bunu yeni tanışacağınız kişilerle yapmaktan ziyade daha önceden bildiğiniz, çalıştığınız kişilerle görüşerek yapabilirsiniz. Finansal konularda emeklerinizin karşılığını görebilir ve rahatlayabilirsiniz. Ödemeleri tamamlamak, parasal konular yüzünden yaşadığınız anlaşmazlıkları çözmek üzerinizdeki yükü hafifletecektir.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcunda ileri hareketine geçmesiyle geleceğiniz ve bugünün arasında yaptığınız muhasebeyi kapatabilirsiniz. Yanlış arkadaşlıklar kurduğunuzu ya da yanlış bir arkadaş olduğunuzu gördüğünüzde buna kayıtsız kalmamakla alacağınız karşılığı güçlendirdiniz. Kendinizi yalnız hissetmenize neden olan seçimlerden uzaklaşıyorsunuz. Bunun bir kayıp olmadığını, bu hafta itibariyle ve sonrasında hayatınıza girecek doğru, nitelikli, iyi niyetli insanlarla daha iyi anlayacaksınız. Niş bir alan belirlemek, bununla ilgili çalışma ve araştırmalar yapmak sizi sadece bilgi ve donanım açısından desteklemeyecektir. Aynı zamanda sizinle benzer düşüncede olan insanları ve ortamları bulmanızı da sağlayacaktır. Bu anlamda, kendinizle ya da çevrenizle olan inatlaşmalarınızı, gereksiz kurgu ve takıntılarınızı bırakmalısınız. Her şey orada başlayacak. Gerçek olamayacak kadar güzel şeyler istemenin, oldukça gerçek nedenleri vardır. Kendinizi, zamanınızı ve imkanlarınızı buna adamalısınız. Sosyal ve ticari açıdan yeni kaynaklar edinmeli, mevcut çalışmalarınızı yoğunlaştırmalısınız. Üzerinde çalıştığınız projeler, yeni işler ve teklifler konusunda şanslısınız. Geri planda durmayın ve bir şeylerin size gelmesini beklemeyin.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay ile beraber ekonomik konularda bir toparlanma yaşayabilirsiniz. Kaynaklarınızı doğru yönetemediğiniz durumların yarattığı pürüzler, size yeni bir yol haritası belirlemek için fırsat tanıyabilir. Masraflarınız, ödemeleriniz kadar gelirinizin de artışa geçmesi önemli olacaktır. Bu yüzden üzerinde uğraştığınız işi geliştirmek, büyütmek, farklı alanlarda yer almak adına daha büyük düşünmelisiniz. Yeni bir vizyon ve hedef belirleyin. Bunun için gereken donanıma sahip olmak adına emek verin. Destekler alabilirsiniz ancak bunun için öncelikle sizin düğmeye basmanız gerekecektir. İşleri ya da gündeminizde olan konuları zamana yaymak sizin için sorun ya da aksamalar oluşturabilir. Kendinize hem fiziksel hem de mental açıdan iyi bakmalı, bulunduğunuz koşulların farkında olarak ilerlemelisiniz.

Oğlak burcundaki Merkür'ün 13 Aralık'ta geri hareketine başlayacak olması bazı insanlarla aranıza mesafe koyabilir. Uzakta olan, sık görüşmediğiniz ya da iyi ilişkilerinizin olmadığı kişilerle yapacağınız konuşmalara dikkat etmenizde fayda var. Bitireceğiniz, hayatınızdan uğurlayacağınız bir şeyler olsa da retro bitiminde bunların bir faturasıyla karşılaşmamak adına ne yaptığınızdan, ne söylediğinizden emin olmalısınız. Bakış açınızı bu yönde geliştirmeyi deneyin. Parasal konulardaki şansınızı yükseltmek adına yeni çalışmalar yapmak isteyebilirsiniz. Özellikle sosyal medya alanına yönelmek, buradaki faaliyetleri incelemek ilginizi çekebilir. Oyunu kuralına göre oynadığınız sürece bir sorun olmayacaktır. Kendinizi bu kurallara adapte etmeye çalışın, aceleci olmayın. Her şeyin zamanla ve emekle ilgili olduğunu unutmadan ilerlediğinizde yaptığınız her işin, aldığınız her eğitimin bir anlamı olduğunu görebilirsiniz. Bu süreçte yapacaklarınız konusunda özenli ve dikkatli olmalı, zamanı ve maddi kaynaklarınızı dikkatli kullanmalısınız. Farkında olmadığınız, üzerinde durmadığınız her detay size bir aksama getirebilir. Özellikle bilet işlemleri, başvurular, yazılı işler ve bunları yürüttüğünüz cihazlarınız konusunda gerekli tedbiri alarak ilerlemenizde fayda var.

22 Aralık'ta Güneş'in Oğlak burcuna geçişi ile beraber inanmak ve üzerine inşa etmek kavramlarını düşünebilirsiniz. Neye dokunduysanız istediğiniz etkiyi vermeyen her şeyden sıyrılarak asıl ihtiyaçlarınızı fark ediyorsunuz. Kendinizi geliştirmeye, yarım kalan eğitimlerinizi tamamlamaya, kazanç getirici faaliyetlerinizi ilerletmeye çalışmalısınız. Hayata karşı bir çabanızın olması sizi her zaman kazançlı çıkarır. Bu sayede istediğiniz standartlara erişebilirsiniz. Hırsınıza, tutkularınıza ve hayal kırıklıklarınızın getirdiği öfkeye kapılmayın. Elle tutulur olmayan, bir yere varmayan hiçbir şey için kendi yolunuzdan sapmamalısınız. Bunu deneyimleyeceğiniz konular, haberler, insanlar gündeminize gelebilir. Farklı görüşlere ve kurallara açık olun. Güven duygunuzu geliştirmek, kendinizi iyi hissedeceğiniz yeni yerler keşfetmek adına önemli bir dönemdesiniz. Taşınma, bulunduğunuz yerden daha uzak bir yere seyahat isteği ya da gerekliliği söz konusu olabilir. Resmi işlemlerinizi tamamlamaya gayret gösterin. Güneş'in geri hareketteki Merkür ile kavuşumu bu gayretin önemini ortaya çıkarabilir. Maddi açıdan güvencede olmak isteyebilir, harcamalarınızı daha dengeli tutmaya çalışabilirsiniz. Yatırım, seyahat, eğitim, iş gibi konulardaki ödemelerinizi ve işlerinizi aceleye getirmeden tamamlamanızda fayda var. Sözleriniz, ortaya sunduğunuz iş ve ürünleriniz çokça dikkat çekebilir. Bu dikkati iyi yönde çekmek zorlayıcı olsa da zoru başarmak adına da fırsatlarınız olacaktır. Bu fırsatları da yaşadığınız sorunların arasında bulabilirsiniz. Dikkatli bakmayı deneyin. Hukuki konularda beklentilerinize göre sonuç alamayabilir, zaman kaybı yaşayabilirsiniz. Her şeyin usulüne uygun olup olmadığından emin olun.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla yeni yıla biraz nefes alarak giriyorsunuz. Kendinizin farkında olduğunuz bir dönemi sonlandırdınız. Şimdi bu fark ettiklerinizi unutmadan bir hayat sürmelisiniz. Katı, zorlayıcı ve sabit düşüncelerinizin dışına çıkmanın korkutucu bir tarafı olmadığını görebilirsiniz. Bunu sizden gizlenen ya da kendinizden gizlediğiniz konuların gerçek yüzünü görerek fark etmiş olabilirsiniz. İçe dönük zamanlarınızı daha hareketli, verimli, üretken geçirebilirsiniz. Planlarınızı yürürlüğe koyabilir, başka insanların tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Baş edemediğiniz, çözüm bulamadığınız durumlarda bu tecrübeler size rehberlik edebilir. Alışkanlıklarınızın dışına çıkmaktan daha az korkuyorsunuz, bunun yerini alan cesaretle hayatınıza yeni bir düzen getirebilirsiniz. Rahatsızlıklarınızı, zaman yönetimine dair sorunlarınızı aşabilirsiniz. Her manada iyileşiyorsunuz.

27 Aralık'ta Yengeç burcuna gerçekleşecek dolunay ile artık kapanan defterlere değil açılacak olanlara odaklanmayı öğreniyorsunuz. Üzerinde uğraştığınız konuları neticelendirebilir, eğitimlerinizi tamamlayabilir, hangi alanlarda uzmanlaşacağınızı seçebilirsiniz. Emek verip karşınıza geçip seyredeceğiniz bir süreç olabilir. Bu sadece bir işin, bir planın değil bir arkadaşlığın seyredilmesi şeklinde de yaşanabilir. Fedakarlık yaptığınız, sizin kurtarıcı olduğunuz bazı arkadaşlıkların artık son bulması gerekebilir. Bir süre görüşmemeyi, eskisi ilgilenmemeyi tercih ettiğiniz arkadaşlıklarınızın üzerinde bıraktığı etkiyi daha net görebilirsiniz. Manipüle edildiğiniz, toksikleştiğini düşündüğünüz konuları sonlandırıyorsunuz. Zamanınızı neye harcayacağınıza dair yeni kararlar alabilirsiniz. Resmi işlemleriniz sonuçlanabilir, aile dostlarınızdan destekler göreceğiniz gelişmeler söz konusu olabilir.

29 Aralık'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün Yay burcuna geçişi ile beraber parasal konularda şansınız dönmeye başlıyor. Aksaklık yaşadığınız, beklemede kalan, üzerinde çokça durmanız gereken konuların geri dönüşlerini alabilirsiniz. Ek iş, hukuki konular, miras gibi alanlardan alacaklarınız olabilir. Bunları büyütmenin, devamlı hale getirmenin yollarını aramalısınız. Her zaman şanslı fırsatlar bulabilirsiniz ama her bunları uygulayacak kadar bu şansı kullanamayabilirsiniz. Şimdi hazırken değerlendirin, ertelemeyin. Hayatınızda maddi ve manevi açıkların kapanması, yaşadığınız zorlu psikolojik sorunları da sonlandırabilir. Kimseye belli etmeden kendi çabalarınızla çözmeye çalıştığınız durumlarda destek isteyebilirsiniz, gizlemenin ya da bastırmanın iyi bir seçenek olmadığını kabullenin. İyimser olun. Bu his, tehlikeleri önlemez ya da etkisiz hale getirmez ama sizi ne kadar, ne yönde etkileyeceğini bilmenize yardımcı olur; bu inancı oturtmaya çalışın.

Motivasyon Sözü: “Hayat, bir sahip olma ve elde etme değil; bir olma ve var olma sürecidir.”






Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar, 4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçişi ile hayatınızı tümüyle elden geçiriyor ve yeni bir düzen başlatıyorsunuz. Bu dönemde daha stratejik, düzenli, bakımlı olabilir ve bunun için hazırlık yapabilirsiniz. Özellikle sağlık durumunuz ve fiziksel görüntünüzle ilgili yeniliklere çok açıksınız. Zararlı alışkanlıkları, yeme bozuklukları, psikolojik tabanlı rahatsızlıkları çözüme kavuşturmak için gerekli kişilerle görüşebilirsiniz. Düzenlemeye kendinizden başlamak, daha iyi yol almanızı ve yaptığınız her şeyi derinleştirmenizi sağlayacaktır. Çalışma koşullarınızla ilgili rahatsızlıklarınızı dile getirebilir ve çözüm arayabilirsiniz. Üstleriniz ya da beraber çalıştığınız kişilerle anlaşmazlık, restleşme gibi durumlar söz konusu olabilir. Hiçbir konuyu bir öfke krizine dönüştürmemeli, bunu yapmaya çalışan manipülatif kişilerin yaklaşımlarına karşılık vermemelisiniz. Dikkatinizi dağıtan, kafanızı olmadık şeylere yormanıza neden olan hiçbir şeye prim vermediğinizde akışın sizden yana olduğunu göreceksiniz. İş arayışları, yeni teklifler ve bunların getirdiği sorumluluklar gündeme gelebilir. Her zamankinden daha özenli ve dikkatli çalışmanız beklenebilir.

Neptün'ün 6 Aralık'ta Balık burcunda ileri hareketine başlamasıyla kariyerinizle ilgili beklenti ve hedeflerinizi değiştirebilirsiniz. Sizi yanılgıya ya da olmayacak hayallere sürükleyen durumlardan uzaklaşmalısınız. Hiçbir fayda göremediğiniz, karşılık alamadığınız yerlerde zamanınızı harcamamalısınız. Kendinizi yetiştireceğiniz yeni alanlar bulmanız gerekebilir, mevcut çalışmalarınızı derinleştirebilirsiniz. Bu konuda ipleri elinize almanız, hiçbir şeyin boşuna olmadığını anlamanıza yardımcı olacaktır. Retro döneminde başlattığınız işler söz konusu olduysa ve bu süreci her zamankinden daha dikkatli, gerçekçi geçirdiyseniz bundan sonra karşılaşacaklarınızı avantaja dönüştürebilirsiniz. Çünkü hızlı ve bereketli bir döneme giriyorsunuz, bundan sonra olacakları doğru anlamak ve yönetmek önemli olacaktır. Ekonomik koşullarda ödemeleriniz hızlanabilir, beklentileriniz karşılanabilir. Bu rahatlamanın kısa vadede kalmaması için, edindiğiniz tecrübelere güvenmeli ve bunları kullanmalısınız. Ev, taşınma, aile gibi konularda bazı belirsizlikler söz konusuysa bunları da çözüme kavuşturuyorsunuz. İhtiyaçlarınıza göre hareket etmenin önemli ve gerekli olduğunu unutmayın.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay ile yeni yılın size şimdiden göz kırptığını görebilirsiniz. Davranışlarınız, beklentileriniz, istekleriniz ve bunların insanlarda bıraktığı etkiler konusunda yenilikler yapabilirsiniz. Artık hayattan ne istediğini bilen ve buna göre hareket eden biri olduğunuzu fark edeceksiniz. Anlamadığınız durumlarda resti çekmek ya da kaçmak yerine kalıp mücadele etmenin, yapma cesareti göstermenin önemine dikkat çekebilirsiniz. Karşınızdaki insanın düşüncelerini, isteklerini anlamaya başladığınızda bazı şeylerin artık bir sorun niteliği taşımadığını görebilirsiniz. Önemli kararlar alabilirsiniz. Duygusal ve ticari ortaklıklarınızı ileriye taşıyabilirsiniz. Bunun getireceği heyecanı doğru yönetemediğinizde abartılı tepkiler, öfke patlamaları ve kafa karışıklığı gibi durumlar doğabilir. Yapıcı olmaya çalışarak bunu alt edebilirsiniz. Bunu başardığınızda, sizinle ilgili iyi düşünceleri olmayan kişilerle olan mücadelenizi de kazanabilirsiniz. Hukuki konular netleşebilir, anlaşmazlıkları sonlandırabilirsiniz. Her şeyin bir tecrübe olduğu ve bu tecrübelerle kendinizi geliştirip ağınızı büyüttüğünüzü görmek, sizi yüreklendirecektir.

Yönetici gezegeniniz Merkür'ün bu yılki son retrosu 13 Aralık itibariyle Oğlak burcunda başlıyor. Fikir ayrılıkları, harcama dengeleri, ailevi sorunlar gündeminizde sıkça yer bulabilir. Ödemelerinizi tamamlayarak, elinize kesin sonuçlar geçmeden hareket etmeyerek bu dönemin etkilerini en aza indirebilirsiniz. Her şey sizinle ilgili olmayabilir ya da kontrol altında tutamayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda olanları ve bunlara konu olan insanları gözlemleyin, olayları iyi ve doğru anlamayı çalışın. Aksi halde, sizinle ilgili olmasa bile konulara fazlaca kafa yorduğunuz için fiziksel ve psikolojik birtakım rahatsızlıklarla karşılaşabilirsiniz. Sağlığınızı ve bedeninizi tehlikeye atmamak adına kontrollerinizi yaptırabilir, uzman görüşüyle ilerlemeye devam edebilirsiniz. Ek iş ve ek gelir faaliyetlerinde kiminle ne iş yaptığınıza, hangi ortamlarda bulunduğunuza dikkat etmenizde fayda var.

22 Aralık'ta Güneş'in Oğlak burcuna geçişi ile beraber çevrenizin ya da ailenizin desteği ile elde ettiğiniz imkanlara daha çok eğilebilirsiniz. Bir sorumluluk alma, işi tamamlama ve hayatın gerçekleriyle ilgili olma konusu sizin için ağır basabilir. Özellikle ekonomik konularda yaşadığınız sorunların çözümü için bunu yapmanız gerektiğini fark ediyorsunuz. Ciddi, farkında ve somut verilere göre hareket eden biri olmanın karşılığını alabilirsiniz. Kuru endişelerin, olmayacak ihtimallerin yerini çabaya ve doğru harekete bırakması, karşılaşacağınız psikolojik zorlukların da önüne geçecektir. Sizinle uğraşan, sizi zorlayan konulara ve insanlara prim vermemelisiniz. Dikkatleri de bu yönde çekebilirsiniz. Dolayısıyla size gelecek tekliflerin, desteklerin de önünü açmış olacaksınız. Aile ve eş destekleri, ek iş konuları, miras ve diğer hak edişler rahatlamanıza yardım edebilir. Güneş'in geri hareketteki yönetici gezegeniniz Merkür ile kavuşumu geçmişe dönük konuları ve hakları gündeme getirebilir. Daha iyi ve sağlam planlar yapmak, kararlar almak ve mevcut durumu yönetmek için bu dönemi kullanabilirsiniz. Farkındalığınız yükseliyor. Geçmişi deşmek, sorunları büyütmek yerine yapıcı olmaya çalışmalısınız. Bu yaşadıklarınızın öğretisi, ders çıkarmak ve buna göre ilerlemektir. Konuşmalarınıza ve davranışlarınıza özen göstermeli, sağlık konusunu ihmale getirmemelisiniz.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla sizin için önemli olan arkadaşlıkları daha farklı bir gözle izleyebilir, daha farklı hislerle yaşayabilirsiniz. Eskiden gözünüze takılan, sizde rahatsızlık uyandıran durumlarla nasıl başa çıkacağınızı daha iyi biliyorsunuz. Bu bilginize yakışır bir şekilde hareket ettiğinizde, ilişkilerinizin size ne gibi faydalarının olduğunu anlayabilirsiniz. Enerjinizin hem yükselerek değiştiği bu süreçte ortaya koyacağınız işler de aynı etkiyi uyandırabilir. Üretken fikirler, insanları etkileme ve bir araya getirme becerinizle birleşiyor. Empati yapabildiğiniz ve zorluk yaşadığını düşündüğünüz gruplar için sosyal sorumluluk projeleri üretebilir, dijital platformlarda hareketlilik başlatabilirsiniz. Eğitim, sosyal mecralar ve bunlarla ilgili işlerde başarılı olabilirsiniz. Özgüveninizle barışıyorsunuz.

27 Aralık'ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber ekonomik konularda önemli gelişmeler elde edebilirsiniz. Borçlanma, ödemeler, hakkınızı alacağınız işler gündeminizde yer tutabilir. Ne yaptığınızı ve bu işin karşılığını bilerek ilerlemelisiniz. Ortaklı ya da aile destekli işlerle ilgilenebilir, bu konuda çalışmalarınız varsa üzerinde daha dikkatli çalışabilirsiniz. Değer verdiğiniz insanların, işlerin, konuların karşılığı hayal kırıklığı olabilir. Burada ipleri bırakmak ve vazgeçmek yerine, neler yapabileceğinizi bir dahaki sefere nasıl mutlu olacağınızı düşünmelisiniz. Zorluk her zaman olacaktır, siz her seferinde bunu nasıl aşacağınızı planlamalısınız; ama yapıcı bir tutum sergileyerek bunu başarabileceğinizi de unutmamalısınız.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçişi ilişkilerinizi önemli ve hareketli bir noktaya çıkarabilir. Nasıl hissettiğinizi görüp buna göre karar vereceğiniz bir dönem olabilir. Kendinizi layık gördüğünüz konular ve insanlar mercek altına alınabilir. Önyargılı ya da ilgisiz olmamalısınız. Çünkü size her konuda destek verecek, farklı fikirlerle bakış açıları kazandıracak insanlarla tanışabilirsiniz. Burada kuracağınız dostluklar, ilişkiler hem de sosyal hayatta hem de işle ilgili konularda büyük kazanımlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Yeni duygusal ilişkiler, evlilik kararları ve buna bağlı yer değişiklikleri gündeminize gelebilir. Gezerek yapacağınız işler, danışmanlıklar, sosyal faaliyetler, hukuki konularla ilgili çalışmalarınız hız kazanabilir, böyle bir gündeminiz yoksa değerlendirmeye alabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Arzu, gördüğünüz şey değil, hayal ettiğiniz şeydir.”






Aygül Aydın
 


Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, Venüs'ün 4 Aralık'ta Akrep burcuna geçişi ile duygusal konulardaki kararlarınızı ve tutumlarınızı gözden geçirmeniz gerekebilir. Duygularınızı dışa vurma konusunu düşünmeli, bazı hisleri ve düşünceleri kendinize saklamayı öğrenmelisiniz. Bu, birinden ya da bir şeyden gizlenmek ya da üzeri örtülü bir şeyler yapmak değildir. Kendinize ait bir alan kurduğunuzda dış faktörlerin değil, kendi kararlarınızın etkili olmasına alan hazırlamaktır. İlişki yaşamak, ilişkinizi ileriye taşımak, çocuk sahibi olmakla ilgili düşünceleriniz yoğunlaşabilir, adım atabilirsiniz. Bu konuda farkında olmadığınız, sizden gizlenen gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bir itiraf, çocuk haberi, aileyle ilgili konular ya parasal yatırımlar açısından sürprizlere açık olmanızda fayda var. Görmezden gelmemeyi, riskleri ve olabilecekleri fark etmeyi deneyimliyorsunuz. Hayatınıza ve önceliklerinize değer verin. İş girişimleri, ailenin erkek figürlerinden gelebilecek maddi ve manevi destekler, yatırım planları gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Zamanınızı vereceğiniz yeni bir şeyler bulmak ve üretmek konusunda şanslısınız. Bu şansı iyi değerlendirdiğinizde, gidişatından memnun olmadığınız konuları değiştirebilirsiniz. Şikayet ya da beklemekle vakit kaybetmeyin.

Neptün'ün 6 Aralık'ta Balık burcundaki geri hareketini sonlandırmasıyla, sizin de bazı defterleri kapatmanızın zamanı geliyor. İnsanların sizinle ilgili fikirlerini düşünerek kendinizle ilgili çıkarım yapmamanız gerektiğini öğrendiniz. Bu süreç itibariyle kendi kararlarınızın mekanizmasını kendi seçimlerinize, yetilerinize ve imkanlarınıza göre yapmalısınız. Manipüle edildiğiniz, hakkınızı alamadığınız alanlarda sessiz kalmak yerine sesinizi duyurmayı deneyimleyebilirsiniz. Hayal ve gerçekliğin karıştığını hissettiğiniz durumların netleştiğini, başvurularınızın ilerlediğini ve her şeyin kendi doğal akışına ulaştığını görebilirsiniz. Bu da endişelerinizin yerine planlarınızın ve isteklerinizin almasını sağlayacaktır. Hukuksal konular, miras ya da ekonomik destekler alacağınız görüşmeler, taşınma, farklı bir yaşam tarzı oluşturma gibi durumlarda uygulamaya geçebilir ya da mevcut çalışmalarınızı kaldığı yerden devam ettirebilirsiniz. Fark ettiklerinizi unutmadığınızda rüzgarın sizden yana eseceğini göreceksiniz.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay ile çalışma hayatınıza yeni bir soluk ve gündeme gelebilir. Kendi işinizi yapmak, bir fikirden yola çıkarak yeni bir sektöre girmek, çalışma ortamınızı ve sorumluluklarınızı değiştirmek adına çok iyi fırsatlar bulabilirsiniz. Bunları her zaman bulabilirdiniz belki ama şu an yeni yılı ve fırsatları daha keyifle karşılayacağınız bir enerjiye ve cesarete sahipsiniz. Büyümeyi, kabınızdan çıkmayı, yeni alanlar keşfedip yeni deneyimler elde etmeyi hedefliyorsunuz. Bu hedefleri gerçekleştirmek için sorumluluklarınızı arttırabilir, konu hakkında ilgili kişilerle görüşüp eğitim ve destek alabilirsiniz. Altını dolduracağınız her şeyin sağlam ve dik duracağı bir dönemdesiniz. Bunu sadece işinizde ve gündelik koşturmanızda değil sağlığınız konusunda da uygulamaya koymalısınız. Sakin ve akıllıca hareketler, heyecanı yönetmek görünmez kazaları önleyebilir. "Bir şey olmaz" düşüncesiyle rahatsızlıklarınızı ihmal etmemeli, gerekli takviye ve kontrolleri tamamlamalısınız.

13 Aralık'ta Merkür'ün Oğlak burcundaki geri hareketine başlaması, ikili ilişkilerle ilgili bazı gerçekleri ortaya çıkarabilir. Bunlar gizli saklı konularla ilgili olabileceği gibi sizin görmezden geldiğiniz ya da fark etmediğiniz konularla da ilgili olabilir. Her iki durumda da, yaşadıklarınıza ve muhataplarınıza dikkatli bakmalısınız. Buradaki sorunu ya da eksiği olabilecek en iyi ve kesin bir şekilde çözmeye çalışmalısınız. Gelişemediğiniz, mutlu olamadığınız, ilerlemekte güçlük yaşadığınız ilişkileri değerlendirebilirsiniz. Bir bitiş kararı vermeye hazırlanabilir, kafanızda bazı dengeleri değiştirebilirsiniz. Yeni bir adım atmak yerine mevcut durumla ilgili olmak hem sizi hem de karşınızdaki kişiyi koruyabilir. Zıtlaşma, yanlış anlaşılma, parasal konulardaki aksaklıklar problemi büyüteceği için ne kadar sakin ve ağırdan hareket ederseniz olabilecekleri öngörmeniz de o kadar kolay olacaktır.

Güneş'in 22 Aralık'ta Oğlak burcuna geçmesiyle beraber sevdiğiniz insanlar ve onlarla ilgili konuları mercek altına alabilirsiniz. Söylemek istediklerinizle ağzınızdan çıkanların farklı olduğunu görebilir, nerede sıkıştığınız ya da takıldığınızı daha iyi anlayabilirsiniz. Bu da kendi isteklerinizi, hislerinizi, karşınızdaki kişinin beklentilerini görme konusunda size fırsat tanıyabilir. Kendinizi sorumluluk altında hissedebilirsiniz. Sevdikleriniz için bir şeyler yapmak isterken onların hayatına ve duygularına fazla müdahaleci olabilirsiniz. Dengeyi bilmek, herkesin sınırına göre hareket etmek önemli olacaktır. Gereksiz ve duygusal fedakarlıklar insanların sizinle ilgili düşüncelerini olumsuz yönde değiştirebilir. Makul olmalısınız. Bu, o kişilerin size olan yaklaşımlarını da değiştirebilir. İlişki kurmak, adım atmak, beraberlikleri daha ileriye götürmek adına istekleriniz varsa önce bunun karşılıklı olması için çaba göstermelisiniz. Duygusal açıdan güçlü olmalı, manipülasyon ya da kurgular yerine aklınızla, mantığınızla hareket edebilmelisiniz. Size bunu öğretebilecek, kendinizi geliştirmenize yardım edecek insanlarla tanışabilirsiniz. Gardınızı düşürün. Bu sayede sizinle ilgili olumsuz yargıları olan insanları fark edebilir, çözüme gidebilir ve değişiminizi sergileyebilirsiniz. Ortaklı işler ve ticari konularda şanslı olabilirsiniz. Disipline ve odaklanmaya önem verin, seçimlerinizi de bunları destekleyecek şekilde yapın. Güneş'in Oğlak burcunda geri hareket eden Merkür ile kavuşumu size bu konuda dikkate almanız gereken detayları gösterebilir. Alacak verecek konuları, statü beklentiniz, hukuksal sorunlarınız için telafi şansınız olabilir. Geçmişin iyi getirilerinin olması, daha önce doğru yaptığınız bazı hamleleri size hatırlatabilir. Bu hamleleri nasıl geliştireceğinizi, nasıl kalıcı hale getireceğinizi düşünmelisiniz.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri hareketine geçişi ile beraber işinize ve verdiğiniz emeklere sahip çıkmaya başlıyorsunuz. Sorumluluklarınızın karşılamayan gelir ve statünün değişmesi için bir adım atabilir, kendinizi daha iyi ifade edeceğiniz alanlara geçiş yapabilirsiniz. İnsanlara anlattığınız ve ilham olduğunuz konuları kendi hayatınıza uyarlama zamanındasınız. Artık inisiyatif alıyor, becerilerinizi ortaya koyuyorsunuz. İpleri elinize almak isteyebilir, kendi işinizi kurabilir ya da bulunduğunuz yerde üst pozisyonlara geçebilirsiniz. Bu yükseliş halini sürekli kılmak ve bu motivasyonu beslemek önemli olacaktır. Bu konuda yeterliliğinizi sorgulamak yerine eksiklerinizi nasıl kapatacağınıza odaklanmalısınız. Evrenin hareketi alkışladığına, çabayı ödüllendirdiğine şahitlik edeceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Adım atmaktan çekinmeyin.

27 Aralık'ta burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile bu çekingenliği aşmanız mümkün olabilir. Size başta zor gibi gelse de, kurtulduğunuz her şeyin hafifliği şimdi işinizi kolaylaştıracaktır. Bu da başlangıç yapmanızı, yola çıkmanızı, hayatınızı yenilemenizi daha rahat bir ortamda gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Duygusal kararlar almanın sizi uğrattığı zararların farkına varıyorsunuz. Ortaklıklar, ilişkiler, bireysel alanlarınız gibi konulardaki kriterlerinizi değiştirebilirsiniz. Kendinize yönelin, alışkanlıklarınızı gözden geçirin, bunların bıraktığı etkileri anlamaya çalışın. Hem sağlığınız hem de psikolojik durumunuz için bunun gerekli olduğunu göreceksiniz. Tarzınızda ve dış görünüşünüzde bir değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Ancak Merkür'ün hala geri harekette olduğunu unutmadan hareket etmenizde fayda var.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcunda hareket edecek olmasıyla iş hayatınız ve ortamınız daha renkli, daha hareketli bir hal alabilir. Emekleriniz görülüyor, siz de geçmişte ve şu anda yaptığınız işlerin nereye vardığını görüyorsunuz. Eğitim almak, yaptığınız işe değer katacak çalışmalar yapmak, sosyal projeler geliştirmek, dil öğrenmek ya da bilinen bir dili kullanarak iş yapmak gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Ağınızı, kapasitenizi büyütmek için uygun bir zamandasınız. Bunun sadece psikolojik olarak değil maddi olarak da geri dönüşlerini alabilirsiniz. Sağlık sorunlarınızın iyileşmeye başladığı bir dönemdesiniz, yine de kontrollerinizi ve uygulamalarınızı aksatmamanızda, ani hareketlerden kaçınmanızda fayda var.

Motivasyon Sözü: “Alışılmamış şeyler söylemek için, alışılmış kelimeler kullanmalısınız.”









Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar,
4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçişi ile beraber evinizle ve ailenizle ilgileneceğiniz bir döneme girebilirsiniz. Ertelenen işlerinizi yapmak, dinlenmek, evinizin eksiklerini gidermek, aile içindeki konulara odaklanmak için zaman bulamadığınızda kendinizi huzursuz hissettiniz. Şimdi bunu telafi edebilirsiniz. Daha huzurlu olmak isterken bunu engelleyen alışkanlıklar, ilişkiler ve hatta eşyalar bile dikkatinizi çekebilir. Bu dikkatinizi görmezden gelmeyin ve yapmanız gereken değişikliklere, bırakmanız gerekenlere odaklanın. Kendinizi olumsuz, mutsuz ve devamlılığı olmayan her şeyden arındırmalısınız. Bu sayede yaşamak istediğiniz iyi ve güzel hayatın bir ucundan tutmuş olacaksınız. Aile içindeki krizli ve sorunlu noktaların açığa çıkması, maddi veya manevi gündemlerin doğması söz konusu olabilir. Stratejik olmak isterken keskin bir küpe dönüşmemeye dikkat edin. Evlilik, iş gereği taşınma ya da evden yapılacak işlerle ilgilenmek gibi doğrudan yaşam alanlarınızı ve alışkanlıklarınızı etki edecek adımlar atabilirsiniz.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcunda ileri hareketine başlaması, hayatınızda neye yer verdiğiniz konusunun üstünü çizebilir. Çünkü artık altını çizerek önemsediğiniz konuların size bir faydasının, getirisinin olmadığını görüyorsunuz. Yaşadıklarınızı değerlendirme şeklinizi değiştirmeniz, yeni bir içgörü kazanmanıza yardımcı olacaktır. İlk ve tek adımın sizden geldiği konular, kendi sorumluluğunuzun dışındaki işler ve bunların hayatınıza olumsuz etkilerini net bir şekilde görebilirsiniz. Bunu görmezden geldiyseniz, retronun bitimiyle beraber büyük ve zorlayıcı yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Mutluluğunuzu, kazancınızı ve güvencelerinizi kendinizden ya da kendi imkanlarınızdan başka bir şeye bağlamamayı deneyimleyeceksiniz. Bunun da, yaşadığınız diğer deneyimler gibi sizi geliştireceğini bilmeli ve içinizdeki gizli umutsuzluğu yok etmelisiniz. Ekonomik koşullarınızı iyileştirecek haberler alabilir, yaptığınız işlerin geri dönüşlerini görebilir ve yapmak istediğiniz işler konusunda yeni atılımları daha güvenli ve gerçekçi bir sistemle ele alabilirsiniz.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay duygusal konularda yeni heyecanlar yaşatabilir. Evlenme, çocuk sahibi olma, aile bağlarını güçlendirme gibi gündemleriniz olabilir. Hayatınızın yeni bir seyri olduğunu görebilirsiniz. Enerjik ve iyimser hissediyor olmak, sizi sosyal ve duygusal açısından besleyecektir. Bunun bir getirisi olarak da, sosyal alanlara dahil olma, çalışmaları hızlandırma, hayatınıza başka pencereler açma gibi konularla sıklıkla ilgilenebilirsiniz. Duygularınızı yoğun ve uçlarda yaşıyor olmak, beklentilerinizi de bu seviyeye çıkarabilir. Karşınızdaki insan bu beklentiyi karşılayamadığında sorun çıkarmak yerine birbirini görüp anlayabileceğiniz bir seviye oluşturmaya çalışmalısınız. Yolculuklar, tatil planları, yeni insanlar veya konularla karşılaşacağınız etkinlikler, yurt dışı işlemleri, uzaktaki aile yakınlarından ve erkek figürlerinden destekler gibi konular gündeminizde yer bulabilir.

Oğlak burcundaki Merkür'ün 13 Aralık'ta geri hareketine başlaması, önem verdiğiniz işlerin ve planların gözden geçirilmesi için fırsat tanıyabilir. Verim alamadığınız, kazancınızı yükseltemediğiniz, kendinizi rahat hissetmediğiniz koşulların değerlendirilmesi ve iyileştirilmesi için görüşmeler yapabilirsiniz. Bir değişiklik yapmak, yeni bir noktaya geçmek yerine mevcut koşullarla ilgilenmek daha akıllıca olabilir. Geçmişte çalıştığınız işler, bunların ödemeleri, daha önce başvurduğunuz yerlerle ilgili geri dönüşler alabilirsiniz. Ne istediğinizden emin olarak bu noktada bir karar verebilirsiniz. Yapabiliyorsanız izin alma, uzaktan çalışma, iş bölümüne gitme gibi seçenekler sizi fiziksel ve psikolojik olarak rahatlatabilir. Farklı alternatiflerin, kuralları esnetmenin bir sakıncasının olmadığını da böylece deneyimlemiş olabilirsiniz. Beslenme ve uyku düzensizlikleri, kemik sağlığı ve dişlerinizle ilgili konular, el becerisi gerektiren işler ve cihazlarınıza hassasiyet göstermelisiniz. Bakım, tedavi, yenileme gibi konulara gerekli zamanı ve bütçeyi ayırmanızda fayda var.

22 Aralık'ta yönetici gezegeniniz Güneş'in Oğlak burcuna geçişi yeteneklerinizi sergileyeceğiniz, daha iyisini ortaya koyabileceğiniz bir dönemi başlatıyor. Kendinizi ifade edeceğiniz, emin olduğunuz konuları sunabileceğiniz alanlarda çalışabilir ya da bizzat bu alanların kurucusu olabilirsiniz. İyi olduğunuz, kendinizi geliştirdiğiniz bir işi profesyonelleştirip kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz. Tüm odağınız, hayatınızı hem günlük hem de psikolojik olarak yüksek standartlara taşımak üzerine olabilir. Çevrenizle beraber olmayı, insanlara güvenmeyi, işbirliği önemsemeli ve bu konudaki açıklarınızı kapatmalısınız. Tüm sorumluluğu ele aldığınız durumlarda bunun yükünün de git gide ağırlaşacağını unutmayın. Ekonomik açıdan daha güçlü olabilir, kazancınızı arttırabilirsiniz. Bu sadece hayatınızı idame ettirmek üzerine değil yatırım konusunda size fırsatlar tanıyabilir. Yoğun bir tempo, artan sorumluluklar bir noktadan sonra hırs ve stresi, sağlık sorunlarını getirebilir. Masa başı çalışmalardan kaynaklanan kemik sağlığı sorunları, uyku ve beslenme eksikliği, bağışıklığın düşmesi gibi durumlar için önleminizi almalısınız. Bu konuda daha önce ihmal ettiğiniz tedavi ve takviyeler varsa şimdi yeniden gündeme getirebilirsiniz. Güneş'in retro hareketteki Merkür ile kavuşumu bu gündemi destekleyebilir. Kendinizi gereksiz yere zorlamamalı, dinlenmeye ve hayatı yakalamaya da zaman ayırmalısınız. Durup düşünmediğiniz, gözünüzü kararttığınız konuların olumsuz geri dönüşlerini almamak için temponuzu düşürmeyi denemelisiniz. Ciddi ve mesafeli duruşunuzun bıraktığı intibayı toparlamak için de şansınız var. Sadece bunu kabul edip gardınızı düşürmeli, insanların eleştirilerini ve söylemlerini yapıcı bir kulak ile dinlemelisiniz. Maddi kaynaklarınızı daha dengeli kullanmayı çalışın.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri hareketine geçmesiyle mutlu olmanıza ve iyi hissetmenize gölge düşüren konulardan sıyrılıyorsunuz. Artık daha farkında, daha cesur hissedebilirsiniz. Özsaygı, özşefkat gibi kavramlara fazlaca zaman ayırabilir ve artık bastırmak yerine kabullenip çözme eğilimi göstermenin önemli olduğunu idrak edebilirsiniz. Eksiğinizin ne olduğunu bildiğinizde bunu tamamlamanın da o konuda ilerlemenin de kolay olduğunu fark edeceksiniz. Eleştirileri daha iyi karşılayabilir, tepkilerinizi daha yerinde ve abartısız bir şekilde gösterebilirsiniz. Bunun size yaşattığı zorlu zamanları, maddi ve manevi hak kayıplarını unutmamalısınız. Ders alın ve devam edin. Ek iş çalışmalarınıza dönebilir, bir şeyler üretmek istediğiniz alanlara dair araştırmalar yapabilirsiniz. Eşinizin, ailenizin desteğini her zaman hissetseniz de bunu neyin üzerine koyacağını belirlemek sizin sorumluluğunuzda olacaktır; bu sorumluluğu alıyorsunuz.

27 Aralık'ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay gizli saklı konuları, size karşı kimin hangi niyeti beslediğini net bir şekilde gösterebilir. Egonuz kadar duygularınızın da zarara uğradığını gördüğünüzde, bunu değiştirmek için gereken cesarete sahip olduğunuzu fark edebilirsiniz. Şimdi bu cesareti kullanma zamanı! Eski ilişkiler, ailevi konularla ilgili haberler alabilirsiniz. Kafanızı ve gündeminizi meşgul eden bu konulara son kez yer vermeniz gerektiğini unutmayın. Bazı şeylerin dünde kalması gerektiğini, her şeyin ve herkesin sizinle yürümeyeceğini bilerek hayatınızı sürdürmelisiniz. Kararlarınızın ve beklentilerinizin değişmesi, iş ortamınızı, ilişkilerinizi de değiştirebilir. Buna hazır olduğunuzu hissedebilir, zincirleri tek seferde kırmak isteyebilirsiniz. Merkür'ün 2024 yılı Ocak ayında düz harekete geçeceğini unutmayın, bu dönemde sadece çalışın ve aklınızdakini şekillendirin.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçişi hayatın yükünü atmanıza, keyif almanıza yardımcı olabilir. Tatil planları, yeni yerler görme isteği size yeni hayaller kurdurtabilir. Bir uğraşı işe dönüştürebilir, kitlenizi genişletebilir, sosyal mecraları kullanarak güçlenebilirsiniz. Durağan zamanların ardından şimdi, hareketi ve bereketi yaşantınıza dahil etmek isteyebilirsiniz. Bunun için yeni işler almak kadar yeni insanlar tanımak da gerekli olabilir. Duygusal ve sosyal etkileşimlere açık olduğunuz bir dönemdesiniz. İnsanların ilgisini çekmiş olmanın mutluluğu bu konudaki cömertliğinizi ortaya çıkarabilir. İlişkilerinizi ilerletmek, çocuk sahibi olmak gibi gündemleriniz olabilir. Heyecan ve hevesinizi dozunda yaşamanız, sonrasında rahatsız olacağınız ilişkilerin yaşanmasını ya da maddi kayıpları önleyebilir.

Motivasyon Sözü: “İyi alışkanlıklar, kötü alışkanlıklar kadar bağımlılık yapar ve çok daha ödüllendiricidir.”








Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, 4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçişi ile beraber sıkıştığınızı düşünürken aslında nasıl rahatlayacağınızı da görebilirsiniz. Yorucu bir iş temposunun, sorumluluğun ardından kendinize iyi gelecek seçimler yapmak isteyebilirsiniz. Hayatınıza yenilikler katmak, yeni eğitim ya da iş planlarıyla ilgilenmek, ortamlara dahil olmak gibi konular gündeminize gelebilir. Kendinize has yöntemler geliştirebilirsiniz. Fikirlerinizin derin ve mantıkla işlenmiş olmasının avantajlarını kullanmalısınız. Bu sayede sizi yoran, mutsuz hissettiren, takıntı ya da kötü düşünce oluşturan konuları alt etmiş olacaksınız. Ne ile meşgul olursanız onun kazanımlarını elde edeceğinizi unutmayın. Yeni ticari ve parasal konular, anlaşmalar, iş görüşmeleri, iş seyahatleri gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Maddi anlamda yeni bir güvence oluşturacağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Çevrenizdeki ve ailenizdeki bazı kadınlarla anlaşmak, orta yolu bulmak noktasında zorluk yaşadığınızı gördüğünüzde sinir ve öfkenin değil, anlayışın ve saygının ön planda olmasına özen gösterin.

6 Aralık itibariyle Balık burcunda ileri hareketine başlayacak olan Neptün, ilişkilerdeki kriterlerinizi ve hatalarınızı ortaya çıkardıktan sonra size daha mutlu olacağınız yeni alanlar getirebilir. Daha önce yaşadıklarınızı değerlendirme şansı bulduğunuz, geri planda tuttuklarınızla yüzleştiğiniz için rutinlerinizin dışına çıkmış gibi hissetmiş olabilirsiniz. Ancak rutinlerin ve düzenin iyi yönde değişebilmesi için bunu yaptığınızı kabulleniyorsunuz. Her şeyi tek başınıza ve fazlaca düşünüyor olmanın, olumsuz getirilerini konuşmak yerine ilişkilerde ve iş hayatında sorumlulukları paylaşmayı deneyimlemelisiniz. Seçimlerinizi ve beklentilerinizi değiştirmekle hayatınıza etki eden insanlar ve konularla ilgili gelişmeleri de değiştirebileceğinizi unutmayın. Siz nasıl olursanız hayatınıza bunu destekleyecek insanlar gelecektir. Destek ve köstek arasındaki farkı görüp daha fazla huzursuz olmamak için hayattan ve yaşadıklarınızdan keyif almayı öğrenmelisiniz. Evlilik kararı, işle ilgili konular, anlaşmazlık yaşadığınız kişilerle ilgili sorunları çözme açısından şanslı bir dönem olabilir. Daha farkındalıklı ve geniş açılı olmanın avantajlarını görebilirsiniz. İşleriniz açılıyor, yoğun ve keyifli bir tempoya girebilirsiniz. Kime güveneceğinizi bildiğinizde bu sürecin daha verimli geçeceğini unutmayın.

13 Aralık'taki Yay yeniayı odağınızı evinize, evdeki düzene ve aile ilişkilerine çevirebilir. Taşınma, alım satım, aile büyüklerinin desteklediği yatırımlar gündeme gelirken evinizin fiziksel ihtiyaçlarıyla da ilgilenebilirsiniz. Tadilat ve dekorasyon işleri zamanınızı alabilir. Kendinizi özgür, rahat ve mutlu hissedeceğiniz bir düzen kurmalısınız. Bu isteği taşıdığınızı görebilirsiniz ancak kendinizle ve hayatın getirileriyle direnmemelisiniz. Aile içindeki konularla ilgilenebilir, sorunları çözebilirsiniz. Yüksek dozda yaşanan duygular gerilmenize ve olayları olduğundan daha fazla büyütmenize neden olabilir, aile içinde bazı gerginlikleri doğurabilir. Yapıcı ve iyimser olmaya gayret gösterin, herkesin iyi niyetinizi fark etmesini sağlayın. Bu üzerinizdeki yükü alacaktır. İmza gerektiren işler, anlaşmalar, evlilik kararı, evden çalışma gibi konularda beklediğiniz gelişmeleri yakalayabilirsiniz.

13 Aralık'ta yönetici gezegeniniz Merkür'ün Oğlak burcundaki geri hareketi, size iyi hissettiren her şeyi sorgulatabilir. Burada amaç, bozmak ya da yıkmak değil daha iyisini bulabilmek, yaşayabilmektir. Bu farkı gözeterek ilerlediğinizde anlaşılmanız, karşınızdakini anlamanız ve sorunları çözmeniz kolaylaşacaktır. Zorlamak ya da kontrol etmek yerine akışa göre ilerlemeyi, sakinleşip beklemeyi ve kendi kurallarınızla değil hayatın kurallarıyla yaşamayı deneyimlemelisiniz. Bu tavrınızın aileniz/eşiniz, çocuklarınız, sosyal çevreniz üzerinde de olumlu etkileri olacaktır. Eski aşklar, arkadaşlıklar, parasal konular ve işlerden haberler alabilirsiniz. Şu an o haberlerin sizin için ne hissettirdiğine bakın ve önünüze geldi diye gündeminizde tutmak zorunda olmadığınızı da unutmayın. Çünkü bazı hikayeler, şu anda ne kadar mutlu kararlar içinde olduğunuzu anlamanız için başa sarar. Ekonomik planlar, bir işe ve hayale yatırım yapmak gibi konularda çok iyi araştırmalısınız. Emin olmadığınız, gelecek göremediğiniz alanlardan ve harcamalardan uzak durmanızda fayda var. Seyahat planlarınızda aksaklıklar olabilir, b planınızın olması daha az üzülmenize yardımcı olacaktır.

22 Aralık'ta Güneş Oğlak burcuna geçerek kurduğunuz düzeni, yakaladığınız mutluluğu kalıcı hale getirmek için zemin hazırlıyor. Sevginin, mutlu olmanın, bir şeylerden keyif almanın somut haline daha çok odaklanabilirsiniz. Size bir peri masalından ziyade hayatınıza gerçek dokunuşları olan her şeyin daha iyi hissettirdiğini görebilirsiniz. Hem arkadaş hem fikir, etkinlik seçiminizde bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Bir şeyler üretebilmenin, değer katabilmenin ve sevginin emekle eşdeğer olduğunu anlatabilmenin ihtiyacı ve sorumluluğu ağır basabilir. Güven odaklı ilişkiler kurmanın sizi taşıdığı noktadan memnun olabilirsiniz. Aile kurmak, çocuk sahibi olmak, geleceğe yatırım yapmak, hayatınızı maddi ve manevi olarak daha iyi standartlara taşımak gibi gündemleriniz olabilir. Bu sorumlulukları almaya hazır olduğunuzu hissedebilirsiniz. Markalaşma, üretim yapma, bir fikri iş kapısına dönüştürme konularında şansınız açık olabilir. İşinizi şansa bırakmayı sevmediğiniz için her zaman çalışmanın ve emek vermenin karşılığını bu sayede daha iyi alabilirsiniz. Güneş ve geri hareketteki Merkür'ün Oğlak burcundaki kavuşumu, parasal konularda daha dikkatli hareket etmeniz gerektiğini hatırlatabilir. Yanlış giden, getirisi olmayan, belirsiz ve sonuçsuz kalan işlerinizi incelemek için fırsatlar bulabilirsiniz; bu fırsatları değerlendirin ve hatayı en aza indirmenin yollarını arayın. İkili ilişkilerle ilgili konuşmalarda gereksiz mesafeler koyabilirsiniz. Hissettiklerinizi nasıl dile getirdiğinizin önemini, geçmişte yaşanıp bugün önünüze gelen konularla anlayabilirsiniz.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla beraber alışkanlıkların, tahminlerin, rutinlerin dışına çıkmayı daha rahat bir ruh haliyle deneyimleyebilirsiniz. Bu konudaki endişelerinizin, daha önce denememiş ve adım atmamış olmaktan kaynaklandığını fark ediyorsunuz. Kendinize şans tanıma zamanına geldiniz. Kontrol altında tutmak, istediğiniz planda ilerletmek konularında esneklik gösterebilirsiniz. Bu sadece teoride değil, artık pratikte de kolay olacaktır. Kendinize, cesaretinize ve fikirlerinize güvenmelisiniz. Eşinizin, ailenizin, sizi seven, sizinle aynı paydada olan insanların daha fazla desteğini alacağınız gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ancak bunun için öncelikle sizin adım atmanız, kendinize öncülük etmeniz ve sahaya çıkmanız gerekecektir. Bırakabilmenin size neler kazandıracağını hayal edin, yaşadığınız acıların ya da rahatsızlıkların size nasıl bir düzen kuracağını düşünün. Belirsizlikten şikayet etmek yerine bu konuyla ilgili neler yapabileceğinizi araştırabilirsiniz. Şayet bunu retro sürecinde yaptıysanız, en azından denediyseniz, şimdi karşılığını alabilirsiniz. Bir şeye bağlı olacaksanız kendi kaynaklarınıza bağlı olmayı tercih edin ve bunları her zaman güncel tutun.

27 Aralık'taki Yengeç Dolunayı ile beraber arkadaş seçimi, ihtiyacı ve tek başınıza geçirdiğiniz zamanların kalitesi gibi konuları yoğun bir şekilde düşünebilirsiniz. Yılın başından bu yana hayatınızda olan bazı insanların şu an olmayışı ya da bunun tam tersi durumunda, hatanın nereden kaynaklandığını net bir şekilde görebilirsiniz. Duygularınıza yenik düştüğünüz, toksikleştiği için veda ettiğiniz her şeyin bir kazanımını elde edebilirsiniz. Bu konuda alacağınız bazı haberler ya da geri dönüşler, bazı detayları yeniden düşünmenizi gerektirebilir. Bu aşamada kendinizin hem de karşınızdaki kişinin hatalarının tekrarlamayacağı şekilde karar vermelisiniz, bu yüzden acele etmeyin ve sakin bir kafayla düşünün. Zira yönetici gezegeniniz Merkür'ün geri hareketi düşüncelerinizi netleştirmeyi zorlaştırabilir. Sosyal çevrenizle beraber yürüttüğünüz işlerin nihayetine ermesi, sonuç almanız üzerinizdeki baskı hissini azaltabilir. Kutlama, tatil, dinlenme gibi programlar düzenleyebilir, sevdiğiniz ve güvendiğiniz kişilerle olmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Her gözyaşının, her zorluğun arkasından gelen iyi ve güzel imkanların farkında olun; bu şekilde yaşam kalitenizi arttırırken gelecek kaygılarınızı da en aza indirebilirsiniz.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçmesiyle aile kurmak, aile üyeleriyle keyifli anlar yaşamak ve sorunları çözmek adına iyi bir döneme giriyorsunuz. Şansınızın döndüğü bir süreçtesiniz bu yüzden karşınıza çıkan fırsatları değerlendirmeye almalısınız. Bazen fırsatları sizin bulmanız gerekebilir, ihtiyaçlarınızın farkına varmak için kalbinizi ve sevdiklerinizi dinleyebilirsiniz. İş ya da evlilik gereği taşınma, ev alma gibi emlakla ilgili konularla ilgilenebilirsiniz. Tayin, kurum ya da şehir değişikliği gibi durumlar gündeminize gelebilir. Beklentilerinize göre hareket edebilmeniz için hem ailenizden hem de çevrenizden destek görebilirsiniz. Heyecanınızı, tepkilerinizi ve isteklerinizi doğru bir dille ifade etmeye özen göstermenizde fayda var.

Motivasyon Sözü: “Mucizeler, algıdaki bir değişimdir.”



Aygül Aydın
 


Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, 4 Aralık'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün burcunuzda ayrılıp Akrep burcuna geçmesiyle deneyimlerinizi kazanca ve hayat tarzına dönüştüreceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Sevdiğiniz insanları ve konuları fark edeceğiniz, onların da size ulaşmasını sağlayacağınız bir süreç olabilir. Güven veren her şeye, herkese çekilebilirsiniz. Bu size kendinize has zevklerinizi belirleme ve bunları yaşayabileceğiniz alanlar oluşturma konusunda önemli fırsatlar getirebilir. Mutlu olmanın omuzlarınızda bir yük olduğunu değil, bedeninizle ve ruhunuzla bir parçanız olduğunu kabul etmelisiniz. Bunu kabul etmekte zorlandığınız, kafanızın karıştığı ya da şüpheye düştüğünüz durumların gerçek bir mutluluk olmadığıyla yüzleşebilirsiniz. Bundan kaçmayın. Kalbini kurtaranın hayatını kazanacağı bir dönemdesiniz, bu fırsatı iyi değerlendirin. Yatırım veya keyfi amaçlı harcamalar gündeminize gelebilir. İyi hissettiren, stratejik gördüğünüz konularda fazlaca cömert olabilirsiniz. Fiziksel ve psikolojik olarak daha iyi hissetmek için hem bedeninize hem de ruhunuza büyük harcamalar yapabilirsiniz. Maddi bir sorun yaşamamak, manevi olarak bir suistimal edilmeyle karşılaşmamak adına daha kontrollü olmanızda fayda var. Seçici olduğunuzu düşünseniz de, seçtiğiniz alan ne kadar sınırlı olsa da aynı sınırı sizin de tanımanız ve buna göre davranmanız gerektiğini unutmamalısınız.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcundaki geri hareketini sonlandırması, günlük akışınızı hızlandırabilir. Sorumluluk almaktan çekindiğiniz zamanların sonuna geldiniz. Çünkü artık kendinizi, çevrenizi ve yapmanız gerekenleri daha iyi biliyorsunuz. Bunları aşan konuların sizden fiziksel ve mental açıdan çok şey götürdüğünü bilmeli ve buna göre hareket etmelisiniz. İşinizi, size verilen değeri, sorumluluklarınızı ve bunları yapabilme gücünüzü kaybedeceğinize dair korkuların yersiz olduğunu görebilirsiniz. Eksiğinizin, yanlışınızın olduğu konuları bu korkulardan ayırt ederek telafi, geliştirme çabasına girebilirsiniz. Bu da size işinizi daha iyi noktaya çıkarma, maddi kazanımlarınızı arttırma, hayatınıza yeni bir düzen getirme konusunda önemli fırsatlar sunabilir. Açık bir zihin, sağlıklı bir yapıya sahip olduğunuz sürece bu fırsatları en güzel şekilde kullanabilirsiniz. Dolayısıyla sağlığınıza ve dış görünüşünüze de gereken özeni göstermelisiniz. Doktor kontrolleri, beslenme alışkanlıkları, dikkat ve konsantrasyon dağıtan konuları ihmal etmeyin.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay ile hem sosyal açıdan hem de eğitim açısından zengin ve yoğun bir döneme girebilirsiniz. Kendinize yeni bir yol çiziyorsunuz. Daha özgüvenli ve yapabileceklerinize inanan biri olmanın bir getirisi olarak, çevrenizin desteğini ve ilgisini de üzerinize çekebilirsiniz. Yolculuklar, iş görüşmeleri, aile/arkadaş ziyaretleri, eğitim ve kamplar gibi etkinliklerle vakit geçirebilirsiniz. Maddi kazanımlarınız artabilir, bu da beraberinde fazlaca harcama getirebilir. İyi bir amaçla da olsa bu harcamaları kontrol altında tutmaya çalışmanız, ilerisi için sizi risklerden koruyacaktır. Yasal ve hukuki konular önemli olabilir. Bir dava ya da hak arama konusu olmasa bile, yazılı başvuru süreci gerektiren işleriniz için daha fazla zaman ayırmanız gerekebilir. Bu konuda üzerinize düşeni hakkıyla ve doğru bir şekilde yapmaya çalışmalısınız. Yakın çevrenize, arkadaşlarınıza karşı duyarlılığınız artabilir. Daha çok zaman geçirmek ve onlar için bir şeyler yapmak isteyebilirsiniz. Aşırı dozun getireceği zararlar olabileceğini, suistimal edilme ihtimalini göz önünde bulundurursanız herhangi bir olumsuzluk karşısında aşırı tepki vermenizin de önüne geçebilirsiniz. Şanslısınız, bunun farkında olarak yaşadığınızda karşılaştığınız her şeyin size hizmet edecek bir tarafı olduğunu göreceksiniz.

13 Aralık'ta Oğlak burcundaki Merkür'ün geri hareketine başlaması, aile büyüklerinizle ilgili konuları gündeme getirebilir. Sağlık sorunları, miras ve hukuki işlemler, alım satımla ilgili konularda uğraşmanız gerekebilir. Sorumluluğu sizin üstleneceğiniz durumlar doğduğunda tam olarak hangi aşamada olduğunuza, elinizdeki imkanlara dikkat etmelisiniz. Kaygılanmak insani olsa da bu kaygıyı büyütmeden, riskler için tedbir amaçlı kullanmayı öğrenmelisiniz. Bir haber alabilir, geçmişteki bir konu yeniden canlanabilir, ailenizle ilgili önemli bilgiler öğrenebilirsiniz. Doğru bir muhakeme ile bunların getireceği zararı önleyebilirsiniz; sağduyuyu elden bırakmayın. Evinizle ilgili aciliyeti olmayan düzenlemeleri yapabilir, eşyalarınızı kontrolden geçirebilirsiniz. Yüksek maliyetli harcamalar, gayrimenkul işlemleri gibi konularda mümkünse beklemelisiniz. Her şey sıralı ve zamanlı olsun isteyebilirsiniz ancak bu istek bazen hata yapmanıza neden olabilir. Sabredin, mantığınızı kullanın ve hayatın sizin için uygun gördüğü sıralamayı anlayarak yaşayın.

Güneş'in 22 Aralık'ta Oğlak burcuna geçişi ile beraber ev almak, evinizle ilgilenmek, maddi konuları yönetmek gibi konularla ilgilenebilirsiniz. İhtiyaçlarınızın farkında olacağınız için ne yapacağınız, nasıl bir planla ilerleyeceğinizi belirlemeniz de kolay olacaktır. Evden çalışma, aile destekli işler yapma, iş gereği ev düzeninde değişiklikler gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Kontrat yenileme, farklı bir çevreye geçme ya da kendi evinizi alma gibi gelişmeler yaşanabilir. Güneş'in geri hareketteki Merkür ile kavuşmasını da hesaba katarak bu gibi işlemlerde daha dikkatli olmanızda fayda var. Resmi kurumlar, imzalı işler, görüşmeler, para transferleri, aile içindeki nakit akışında aksamalar yaşama ihtimaliniz olabilir. Konunuz, gündeminiz ne olursa olsun henüz kesinleşmeyen hiçbir şeyin kararını almamaya çalışın. Evde daha güvenli ve rahat bir düzen kurmak isteyebilirsiniz. Elektronik cihazlar, diğer ev eşyalarının tadilatı ve bakımlarıyla ilgilenebilir, artık miadı dolanları ayıklayabilir, kullanmadıklarınızı geri dönüşüme aktarabilirsiniz. Sade ve kullanışlı bir hayat kurma isteğinizi, aile içi ilişkilere taşıyabilirsiniz. Aile büyükleriyle yapacağınız konuşmalar, hane geliriniz, ailenizin talep ve ihtiyaçları gündeminizde yer bulabilir. Özellikle taşınma ya da alım satım gerektiren konularda ortak bir fikir bulmanız gerekebilir. Yapıcı ve mantıklı çözüm önerileriyle bu süreci daha rahat geçirebilirsiniz.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri harekete geçişi ile kurduğunuz ilişkileri daha farklı bir gözle mercek altına alabilirsiniz. Her ilginin bir sevgi işareti olmadığını, acele etmemeniz gerektiğini kabul ediyorsunuz. Bu sizin için zor olabilir ama retro dönemindeki tutumlarınız şimdi her şeyi değiştirebilir. Yaşadıklarınızı gözardı etmeyin, yaptığınız hataları ya da size yapılan hataları anlamaya çalışın. Kendinizle mutlu olmanın önüne geçen, sizi tek başınıza bir şey yapmaktan alıkoyan, imkanlarınızı ve değerlerinizi suistimal eden insanlardan sıyrılacak özgüvene kavuşuyorsunuz. Daha doğrusu, bu özgüvene sahip olduğunuzu idrak ediyorsunuz. Hayatınıza bir insan almadan önce sadece sevginin değil, saygı ve anlayışın da karşılıklı olması gerektiğini bilerek hareket etmelisiniz. İş hayatında bir arada olduğunuz insanlara, hukuksal mücadele verdiğiniz kişilere de benzer davranışları sergileyebilirsiniz. Sizin duruşunuzun değişmesi onların da dikkatini çekecek ve bir değişime gitmelerinin önünü açacaktır.

27 Aralık'ta Yengeç burcundaki dolunay ile kariyerinizi etkileyecek kararları netleştirmeye başlayabilirsiniz. Bazı kararları istemeden, mecbur kalarak vermiş olabilirsiniz. Ancak dolunay etkilerinde iken, bunun gerekli ve önemli olduğunu fark edebilirsiniz. Yaptığınız iş, geliriniz, bulunduğunuz ortam konusunda yenilikler yapmanız gerekebilir. Bu değişikliğin haberini ya da sinyalini daha önce aldıysanız, şu an geldiğiniz noktanın farkında olarak ilerlemelisiniz. Parasal konular, aile ile yapılan işlerdeki mal/kazanç paylaşımları, diğer maddi sorumluluklar konusunda hesabınızı iyi yapmalısınız. Gecikmeli borçlara, alınması gereken ödemelere göre plan yapmanız gerekebilir; mevcut durumunuzu bilerek hareket etmeniz daha sağlıklı olacaktır.

29 Aralık'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün Yay burcuna geçmesiyle beraber düşünceleriniz ve bunlarla ilgili uygulamalarınız hız kazanıyor. Kabuğunuzdan, sınırlarınızdan çıkıyorsunuz. Bu sınırdan çıkma işi sadece metafor değil, fiziksel olarak da yolculuklar yapabileceğiniz, yeni yerler görüp farklı imkanlarla karşılaşabileceğiniz bir dönemdesiniz. Dolayısıyla bunun için gerekli araçlarınızı, eşyalarınızı ve evraklarınızı da hazırlamanız gerekecektir. Merkür retrosunun hala devam ettiğini unutmadan, önleminizi alarak daha dikkat ederek hareket etmenizde fayda var. 2024'ün ilk haftaları bu konuda daha rahat sonuç almanıza imkan tanıyabilir. Bu süreç içerisinde üzerinde çalıştığınız işleri doğru seçmeli ve doğru hazırlık yapmalısınız. Kitap, sosyal medya, danışmanlıklar, e ticaret gibi konularda şansınız yüksek olabilir. Bunları bizzat yapan olmasanız da, yapan birileriyle tanışabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. Bu durum, kendi yapabileceklerinize de ilham olabilir. Duygusal ve sosyal etkileşimlere açıksınız; alacağınız teklifleri değerlendirmeye çalışın.

Motivasyon Sözü: “Siz bir hayale doğru ilerlerken, hayal de size doğru hareket ediyordur.”







Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar,
Venüs'ün 4 Aralık'ta burcunuza geçmesiyle beraber kendinize odaklanacağınız bir süreç başlıyor. İşe, kendi değerinizden şüphe etmemekle başladığınızda ve iyiyi geliştirmeye, kötüyü iyileştirmeye odaklandığınızda bunun çevrenize olan davranışlarınıza da yansıdığını görebilirsiniz. Bunu yapmalısınız çünkü popüler olacağınız, dikkatleri toplayacağınız gelişmeler söz konusu olabilir. Fazla eşya ve alışkanlıklardan kurtulmak, kendinize daha rahat hareket edeceğiniz alanlar oluşturmak noktasında şanslısınız. Size aksini düşündüren hiçbir şeyin üzerinde durmamalısınız. Sahip olduklarınızın farkına varıyorsunuz. Sizi destekleyen, gerçekten güven veren kişilerle bir arada olduğunuzu görebilirsiniz. Bunun getireceği rahatlık planlarınızı ve duygularınızı açığa çıkarmanızı kolaylaştırabilir. Yine de, bir sonraki adımınızı saklamak isteyeceğiniz, üzerinde çalışacağınız ve emin olduktan sonra gündem yapacağınız konular da gündeminizde yer bulacaktır. Özellikle ikili ilişkiler konusunda önemli etkiler altındayken yeni bir ilişki başlatmak, bir karar vermekle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz. Fiziksel olarak kendinizi yenilemek, tarzınıza bir şeyler katmak, sıhhi ya da estetik amaçlı operasyonları söz konusu yapmak isteyebilirsiniz.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcunda ileri hareketine başlamasıyla, yoğun hislerinizi ve sezgilerinizi nasıl kullanmanız gerektiğini daha iyi görebilirsiniz. Hayatınızı, sezgileri kural gibi değil öneri mahiyetinde kullanarak yaşamayı deneyimliyorsunuz. Bunun yaptırdığı hataları, düşürdüğü zorlukları ve kaybettirdiklerini daha iyi anlayabilirsiniz. Kendinizi aynı resmin içinde bir kez daha görmemek için gerçek olandan, hayatın gerekliliklerinden uzaklaşmamalısınız. Duygusal konularda bir adım atmadan önce karşınızdaki kişi adına düşünmek ya da karar vermekten vazgeçmelisiniz. Emin olmak isterken yanlış düşüncelerin ve şüphelerin ortasında kalabilirsiniz. Bunu sonlandırmak için konuşmayı, paylaşmayı ve gerektiğinde bırakabilmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Ekonomik konularda yeni hamleler yapmak, var olan çalışmaları geliştirmek ya da bir becerinizi profesyonel boyuta taşımak için hazır olduğunuzu görebilirsiniz. Hayalinizi emekle, sorumlulukla gerçekleştireceğinizi unutmayın.

13 Aralık'taki Yay yeniayı ile beraber ekonomik açıdan yüzünüz gülmeye başlıyor. Geride ne kalmış olursa olsun, artık önünüze bakmaya hazırsınız ve bu kez daha iyi bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Sadece iş yapmak, işe girmek değil yaptığınız/yapacağınız şeyi büyütmek, daha geniş alanlara yaymak konusunda da pek çok fırsat yakalayabilirsiniz. Anlaşmalar, çevreyle daha iyi ilişkiler, ortaklıklar gündeminize gelebilir. Bu konuya daha yakın ve sıcak olduğunuzu fark ettiğinizde potansiyelinizi daha iyi kullanabilirsiniz. Hayatınızı yanlış olandan ve mutlu etmeyen şeylerden arındırmak istediğiniz bir hafta olabilir. Önemli kararlar almak isteyebilirsiniz. Geleceğinizi güvence altına almak, başkalarına ilham olmak ve toplum odaklı çalışmalar hazırlamak için birçok projeniz, kapınız ve bunlara gelen desteğiniz olabilir. Tutumlarınızda ve cömertliğinizde abartıya kaçmadıkça, insanların size verdiğin değerin farkında oldukça üzülme oranınız da azalacaktır. Bunu göz önünde bulundurmayı unutmayın.

13 Aralık'ta Merkür'ün Oğlak burcunda geri hareketine başlamasıyla hangi fikirden, hangi konudan hareketle bir şeyler yapacağınıza dikkat etmelisiniz. Sorunlu olsa da bunları yönetebilecek bir dönemde olduğunuz için sadece dikkatli, özenli ve kuralları bilen biri olmak sizin kurtarıcınız olacaktır. Araç gereçler, ulaşım konuları ve yolculuklar, imza gerektiren işlerde kendi bildiğinizden önce olması gerekene ya da sizden istenene odaklanmanızda fayda var. Önyargılı olmanın, hem ilişkilerde hem de parasal konularda olumsuz sonuçlar doğuracağını unutmayın. Öğrenmeye, anlamaya, empatiye, başka fikirleri dinleyip önemsemeye daha çok zaman ayırmanız gerekebilir. Bir yere yetişme telaşı taşır gibi hareket etmek yerine daha sakin olmanız, sıralama yapmanız zamanı daha iyi kullanmanıza yardımcı olabilir. Riskli gördüğünüz, bir zemine oturtamadığınız konular ve konuşmalar üzerinde fazla zaman kaybetmeyin. Hayatınıza doğrudan etkisi olan, paylaşım halinde olduğunuz ve kendinize yakın gördüğünüz kişilerle aranızda geçecek konuşmalar önemli olabilir. Öğrenecekleriniz, unuttuğunuzu sandıklarınız sizde şok etkisi yaratabilir.

22 Aralık itibariyle Güneş'in Oğlak burcunda hareket edecek olmasıyla tecrübeli olduğunuz konularla ilgili daha çok konuşabilir, buna yönelik işler yapmaya başlayabilirsiniz. Kaliteli ve saygın bir çevre oluşturma, buna yakışır davranışlar edinme konusunda kendinizi yetiştirmek isteyebilirsiniz. Hem çalışma hem sosyal hayatınızı hareketlendirecek gelişmeler yaşanabilir. Tanıştığınız insanlar ya da yakın çevrenizin vesilesiyle yeni işler alabilirsiniz. Yatırım ve borsa, danışmanlık, yönetici pozisyonları ilginizi çekebilir ya da iş kurma fikirlerinizi bu alanlarda değerlendirebilirsiniz. Bu konuda kardeşlerinizin, yakın aile üyelerinizin ya da aile büyüklerinizin desteğini alabilirsiniz. Hem maddi hem manevi açıdan bu desteğin nereden, nasıl geleceğini daha iyi görebilirsiniz. Bu da size ikili ilişkileri hangi dinamikte tutmanız gerektiğini daha iyi anlatabilir. Başvurularınızın sonuçlanması, emeklerinizin karşılığını alma, cihazlarınızı yenileme, kazancınızı arttırma gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Ancak Güneş'in geri hareketteki Merkür ile kavuşacağını unutmadan, temkinli olmanızda fayda var. Yanlış anlaşılmalar, dikkat edilmeyen yazım hataları, zamanı geçen işlem ve ödemeler, sosyal mecralardaki sorunlar başınızı ağrıtabilir. Her zamankinden daha dikkatli olmanız gerekebilir. Gözlem yeteneğinize olan güveniniz, önyargılı olmanıza ve bu yüzden bazı noktaları kaçırmanıza neden olabilir. Karşı tarafı dinlemeden hareket etmemelisiniz. Eğer karşı taraf olan sizseniz, hakkınızda söylenenler karşısında doğru ifadeler seçmeye özen göstermelisiniz. Kırıcı ve baskıcı bir tutum size kayıplar yaşatır. Kazanmaya, yol almaya açık olduğunuz bir dönemdesiniz; bunun farkında olun.

Koç burcundaki Chiron'un 27 Aralık itibariyle ileri hareket edecek olmasıyla sağlık konularında yaşadığınız zorlukların sonuna gelebilirsiniz. Artık iyileşmek kadar, sizi bu iyilik halinden uzak tutan konularla da ilgilenmeniz gerektiğini fark ediyorsunuz. Beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemelisiniz. Duygusal sorunların buna etki etmemesi için bir uzmanla görüşmeniz alacağınız faydayı arttırabilir. Dış görünüşünüz hakkında kendi kendinizi baskıladığınızı, istediğiniz sonucu alamadığınızda da hırslandığınızı görebilirsiniz. Bu hırsa iyi enerjiye dönüştürmek için şimdi harekete geçin. Spora başlamak, yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirmek size yardımcı olabilir. Anlık keyif veren, kısa vadede iyi hissetmenizi sağlayan alışkanlıklar yerine bedeninizin, hayatınızın ihtiyaçlarına göre kalıcı alışkanlıklar geliştirmelisiniz. Bu fikirleri yaşamınızın her alanına taşıyabileceğiniz bir dönemdesiniz. Çalışma hayatınız, sorumluluklarınız konusunda beklediğiniz değişimler bu şekilde gelecektir. İşbirlikleri, mevcut çalışmalarınızın neticeleneceği gelişmeler yaşayabilirsiniz.

27 Aralık'ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay ile bazı defterler kapanıyor. Neye inandıysanız elinizde kalmış gibi hissedebilirsiniz. Dostluk, duygusal konular, işbirlikleri gibi konularda emek verip karşılığını alamadığınızda mutsuz olabilirsiniz. Bu yüzden artık neye ne kadar inanacağınızı, neye emek vereceğinizi daha doğru ve akılcı seçmeniz gereken bir süreçtesiniz, bunun farkında olun. Kendinize yeni bir vizyon tanımlamak isteyebilir, araştırmalar yapabilir, hobilerinizi ya da küçük çaplı uğraşlarınızı genişleteceğiniz platformlara katılabilirsiniz. Bildiğinizin, güvendiğinizin dışında bir hayat olduğunu göreceksiniz. Bulunduğunuz yerden taşınma, kısa ya da uzun süreli seyahatler gündeminizde yer bulabilir. İhtiyaçlarınızı, planlarınızı gözeterek karar vermenizde fayda var. Bu süreçlerle ilgili resmi işlemlerinizi sonuçlandırmanız ya da tekrar düşünmeniz gereken noktalara hazırlıklı olun.

29 Aralık'ta Venüs'ün burcunuzdan ayrılıp Yay burcuna geçmesiyle hayatı kendinize göre yaşamanın yollarını arayıp bulabilirsiniz. Sizin için ve hayatınızdaki insanlar için renkli, heyecanlı bir dönem olabilir. Emeklerinizin karşılığını alabilir ve bunu ertelediğiniz istekleriniz için kullanabilirsiniz. Ödemelerinizi, sorumluluklarınızı tamamlamadan arta kalan zamanı ve imkanları doğru değerlendirmeye çalışın. Düşünmeden yapacağınız harcamaların sonrasında sizi sıkıntıya uğratmaması için buna dikkat etmenizde fayda var. Nasıl hissederseniz her şeyi öyle şekillendireceğinizi fark ediyorsunuz. Bu da kendi üzerinizde kurduğunuz baskıyı azaltmanız, yok etmeniz için size bazı fırsatlar getirecektir. Gezme, ihtiyaçları karşılama, kendi işiniz ya da hobinizle ilgili yatırım yapma, evlilik gibi konular gündeminizde yer bulabilir.

Motivasyon Sözü: “İnsan iradesi bilinen tüm silahlardan daha güçlüdür.”







Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar,
4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçişi sizi arınmanız gereken konularla yüzleştirebilir. Sosyal hayatın içinde yer almak size iyi hissettiriyor olsa da bu durumun olumsuz bir getirisi de kendinizi unutmanızdır. Bu süreç içerisinde unuttuklarınıza, ihmal ettiklerinize, görmezden geldiklerinize odaklanmalısınız. Yanlış ilişkiler, toksik alışkanlıklar, her şeyi kurma ve kendi içinizde çözme hissiyatı gibi durumlardan kurtulmak için şanslı bir dönemdesiniz. Ayak direttikçe gitmeniz gereken yollardan daha fazla uzaklaşacağınızı bilmelisiniz. Kendinizle bu şekilde yüzleştiğinizde ya da çevrenizden olumsuz eleştiriler aldığınızda artık bu değişimin vaktinin geldiğini görebilirsiniz. Eğitiminiz, özel hayatınız, gündelik alışkanlıklarınız, sorumluluklarınız ve planlarınız için iyi bir program hazırlayabilirsiniz. Bu program size bazı önceliklerin değişmesi gerektiğini fark ettirebilir.

İhtiyacın ne olduğunu bildiğinizde, neyin bunu karşılayacağını ve karşılamayacağını da göreceksiniz. Bu da arınmanızın önünü açacaktır. Gizli ilişkiler, çevrenizdeki insanlardan öğreneceğiniz sürpriz bilgiler, bir haksızlığın önünüze gelmesi gibi konularla karşılaşabilirsiniz. Yapıcı bir sorgulama ve araştırma ile her şeyi daha net ve doğru bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu sizi kuruntu ve takıntılardan koruyacaktır. Farklı insanlarla görüşerek ve ihtiyaç sahibi kişilerle bir araya gelerek hem insanlara olan yaklaşımlarınızı değiştirebilir hem de mevcut imkanlarınızı kullanarak nasıl ve hangi konularda fayda sağlayacağınızı görebilirsiniz. Emin olmadığınız, garanti altına almadığınız ve somut bir şekilde elde etmediğiniz hiçbir şey için heveslenmemeye dikkat etmeli, ağzınızdan çıkacak sözlere ve bu sözleri duyuracağınız yerlere özen göstermelisiniz.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcunda ileri hareketine başlamasıyla kendinizin ve tutumlarınızın farkında olduğunuz kadar kazanım elde edeceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Koşulsuz kabul ettiğiniz, sevdiğiniz saydığınız kişilerin size aynı şekilde yaklaşmadığını gördüğünüzde bunu halının altına atmamalısınız. Ailevi konulardaki sorumluluğu tek başınıza üstlenmemelisiniz. Bu sizi bir ayrışmaya değil, tam tersi bir arada olmaya ve beraber hareket edebilmeye teşvik etmelidir. Bu yüzden birbirinizin düşüncelerini bilerek ilerlemenizde fayda var. İş ve ev düzeniniz hakkında bazı sorgulamalar yapabilirsiniz. Aldığınız kararların neticelerini daha iyi göreceğiniz bir dönemdesiniz. Bir değişikliğe gitmeniz gerekenleri noktalara daha rahat odaklanabilirsiniz. Taşınma, alım satım gibi yaşam düzeninizi etkileyecek konular hız kazanabilir, önünüzdeki engellerin kalktığını, maddi ve manevi olarak daha rahat hazırlanabileceğinizi görebilirsiniz. Hiçbir şeyin boşu boşuna ve gecikmeli olmadığını, her şeyin bir sebeple ve belli bir zamanda hayatınızda yer aldığını fark edeceksiniz.

13 Aralık'ta yılın son yeniayı sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Bir kapı kapatıp bir kapıyı açma fikrini fazlaca benimseyebilirsiniz. Sizin için her şeyin daha farklı olacağını hissedebilir, bu hissi somutlaştıracak işlere imza atabilirsiniz. Değişime ve yenilenmeye kendinizden başlayabilirsiniz. Fiziksel görüntünüz, tarzınız, giyim tercihleriniz, bulunduğunuz çevre, aldığınız eğitim, yapacağınız iş gibi konular önceliğiniz olabilir. Enerjik ruh haliniz daha da katlanabilir. Bunu doğru kullanmak için spora başlayabilir, etkinliklere katılabilir, beden gücü gerektiren işler yapabilirsiniz. Ancak kendinizi ve şartları fazlaca zorladığınızda kazalara davetiye çıkaracağınızı unutmayın. Fiziksel ve ruhsal olarak sinir sisteminize, dayanıklılığınıza sahip çıkmalı ve dikkat etmelisiniz. Alışkanlıklarınızı değiştirmek için öncelikle isteklerinizi değiştirmeniz gerektiğini idrak ediyorsunuz. Bu da size yeni başlangıçları getiriyor. İş hayatı, ortaklıklar, aile ve ilişkiler gibi konularda dikkat çekici hamleler yapabilirsiniz. Çevresel faktörlerden ve hayatınıza dahil ettiğiniz insanlardan öğrendiklerinizi unutmadan ilerlemelisiniz. Sorumlulukların, çalışma alanlarının değişimi gibi gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Maddi ve manevi açıdan tutumlu olmayı, sınırı aşmamayı ve birden heyecanla, yüksek duygularla hareket etmeyi rutinleştirmelisiniz.

13 Aralık'ta Merkür'ün Oğlak burcundaki geri hareketi ekonomik konularda almanız gereken tedbirleri size gösterebilir. Hazırlığını iyi bir şekilde yapacağınız her işin getirisi de iyi olacaktır. Bu açıdan elinizdeki imkanları bilerek, bunların gerekliliklerine uymaya çalışarak ilerlemenizde fayda var. Muhasebe ve gelir gider işlemlerinde bir bilene danışmanız daha iyi sonuç almanıza yardımcı olabilir. Farklı ve ikinci bir göz hata payınızı en aza düşürecektir. Para sizin için her zaman bir araçtır, bunu amaca dönüştürmediğiniz için şimdi bazı kayıplar ya da aksamalar yaşamaktan olumsuz etkilenmeyeceksiniz. Ancak buradaki tutumunuzu insan ilişkilerinde de göstermenizde fayda var. Bazı insanların size, sizin düşündüğünüz kadar değer vermediğini, hakkınızı gözetmediğini fark edebilirsiniz. Bu ertelenmiş bir konuysa, görmezden geldiyseniz şimdi sert bir şekilde bununla yüzleşebilirsiniz. Kendi halinizde kalmaya, olaylara dışarıdan bir gözle bakmaya çalışın. Böylece insanların düşüncelerini ve ilişkilerinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Beslenme de olduğu gibi değer kavramı konusunda da sağlıklı seçimler yapma zamanının geldiğini görebilirsiniz.

22 Aralık'ta Güneş'in burcunuzdan ayrılıp Oğlak burcunda seyredecek olmasıyla artık çalışmalarınızı geliştirip bir düzene dönüştürmeye başlıyorsunuz. Bu düzende, hem kazanacağınız hem de hayatınızı iyileştirecek gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bilgi ve deneyim kullanılmadığında yükleşir, bu yük de zamanla size ağırlık yapar. Kendinize yaptığınız yatırımın, biriktirdiğiniz motivasyonun sahneye çıkmasına izin verin. Maddi kaynaklarınızı büyütebilir, yeni kazanç kapıları açabilir, ödemelerinizi düzene sokabilir, mevcut çalışmalarınızı ilerletebilirsiniz. Aile desteği aldığınız konuları daha kalıcı hale getirmek için de projeler üretebilirsiniz. Bir ek işin ana işe dönüşmesi için çalışabilirsiniz. Çalışma ve bunun karşılığını alma odaklı yaşayacaksınız. Kulağa hoş gelse de, hayatın sadece bu iki konu üzerinden gitmeyeceğini unutmamalısınız. Yüksek standartlar kurmak, herkese fayda sağlamak isterken stres nedeniyle ya da tek odak noktasıyla ilerlerken yanlış anlaşılabilirsiniz. Özellikle Güneş'in geri hareketteki Merkür ile kavuşumu bu durumu tetikleyebilir. Hesabınızı doğru yapmaya, alma verme dengesini doğru kurmaya çalışmalısınız. Bunu sadece maddi konularda değil duygusal ve sosyal alanlarda da uygulamayı öğrenmelisiniz. Eğer buna direnç gösterdiyseniz, daha önce karşılaştığınız bazı olumsuzluklar ve hak kayıplarının yeniden gündeme gelmesiyle şimdi daha iyi anlayabilirsiniz. Yüklü harcamalar yapmamaya, kesinleşmeyen işleri duyurmamaya çalışın. Bunun size verilen bir fırsat olduğunu düşünün ve kesin çözümler bulun. Neyi konuştuğunuz, neyi sunduğunuz önemli olacaktır.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda geri hareketini sonlandırması size de kendi hayatınızda neyi sonlandırmanız gerektiğini gösterecektir. Fedakar ve beklentisiz yaklaşımlarınızla başta iyi hissettirseniz de, sonrasında görmezden geleceğiniz sorunlar doğurabilir. Bunlarla başa çıkmak için yönünüzü başka bir yere çevirmemeniz gerektiğini öğrendiniz. Şimdi sevme şeklinizi, mutluluğunuzu riske atmadan kendinizi dönüştürüyorsunuz. Hayatınızdaki insanlarla, konularla aranızda bir denge kurmak istiyorsanız bunun için kendi tarafınıza da bir şeyler koymalısınız. Bir şeylerin eksikliğinin rahatsızlık uyandırdığı durumları fark edebilir, karşı tarafa bu konudaki duygusal beklenti ve ihtiyaçlarınızı dile getirebilirsiniz. Çünkü artık bunun bencillik olmadığının farkında olarak yaşamayı seçiyorsunuz. Sadeleşmeye, abartıdan kaçmaya, çıtaları düşürmeye özen göstermeli ve bunu kalıcı hale getirmelisiniz. Retro döneminde yaşadığınız hayal kırıklıkları, biten ilişkiler, gerçekleştiremediğiniz hayaller, gidemediğiniz yollar bu kalıcılığı sağlamanın öğretileriydi. Bunları yeniden ve daha farklı bir zihinle düşünerek sorunu çözebilirsiniz.

27 Aralık'ta Yengeç burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile beraber maddi konularda bir kontrol yapmanız gerekebilir. Elinize geçen imkanları anlık değerlendirmemeye, geliştirmeye çalışmalısınız. Bunu yapabildiğiniz işlerin olumlu geri dönüşlerini ve desteklerini alabilirsiniz. Açık verdiğiniz durumlar, tutmayan hesaplar konusunda da önleminizi şimdiden almalısınız; her zararın dönülecek bir yeri vardır. Aile üyeleriniz ve onların sağlık durumlarıyla ilgili konular gündeminize gelebilir, beklediğiniz iyi haberleri alabilirsiniz. Alışkanlıklarınızı ve düşüncelerinizi yeniledikçe bunun hayatınıza nasıl sirayet ettiğini göreceğiniz bir dönemdesiniz. Yakaladıklarınızı kaçırmayın.

29 Aralık'ta Venüs'ün burcunuza geçmesiyle her halinizle dikkatleri çekeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Günler sonra dışarıya çıkmış gibi hissedebilirsiniz. Enerjiniz ve özgüveniniz yükseliyor. Düşüncelerinizi uygulamanın, hislerinizi paylaşmanın zamanındasınız. Yaşadığınız yeri, kullandığınız eşyaları, giysilerinizi değiştirebilirsiniz. Hayattan başka şeyler istemenin ve beklemenin, çabalarınızla güzelleşeceği bir süreçtesiniz. Bunu, yaşamak istedikleriniz için kullanmayı ihmal etmeyin. Taşınma, iş bulma ya da işinizi geliştirme, evlilik, yeni kişisel hedefler, dış görünüş gibi konulara zaman ve bütçe ayırmalısınız. Heyecanınızla ve yaptıklarınızla çevrenizin ilgisini toplayabilirsiniz. Bunu kullanın ve yeni deneyimler geliştirin, yetilerinizi değerlendireceğiniz alanlarda bulunun. Yarını düşünmeden hareket edeceğiniz zamanlar maddi zorluklar yaşamanıza neden olabilir. Merkür'ün burcunuzda gerilemeye devam ettiğini unutmadan, hesabınızı ve ne yaptığınızı, söylediğinizi bilerek hareket etmenizde fayda var.

Motivasyon Sözü: “Zihninizi bir paraşüte benzetebilirsiniz; açmadığınız taktirde, hiçbir işe yaramaz.”





Aygül Aydın
 



Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, 4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçiş yapmasıyla kendiniz için yeni planlar yapabilir, hayatı başka yönleriyle de ele alabilirsiniz. Para kazanmak kadar kendinizi de kazanmak isteyebilirsiniz. Bunun için hayatınıza alacağınız insanlar da önemli olacaktır. Yeni seçimler yapabilir, farklı ortamlara girebilir, güveneceğiniz yeni insanlar bulmak isteyebilirsiniz. Güvenmek ve bağ kurmak sizin için zor olsa da, bu zoru nasıl kolaylaştırabileceğinizi düşünebilir veya bu zorluğa değecek insanlarla olmayı hedefleyebilirsiniz. İçinde bulunduğunuz dönemde bir diğer hedefiniz de maddi açıdan yeni güvenceler bulmak olabilir. Yatırım planları, ticari işler, deneyiminizi konuşturacağınız projeler gündeminize gelebilir. Bir sistemin kurucusu, öncüsü, destekçisi olabilirsiniz.

Araştırma ve bilgi edinme konularındaki yeteneklerinizi kullanabilirsiniz. Kendinizi geliştirdikçe bunu kullanma isteğiniz daha da artacaktır. Çizdiğiniz bu yeni çizgi size bir yol olduğu kadar aynı zaman bir sınır olabilir. Toksikleşen, sizi yalnızlaştıran, yanlış anlamanıza ya da anlaşılmanıza sebep olan konuları bu sınırın dışında bırakmaya başlıyorsunuz. Bazı ilişkilerin, arkadaşlıkların veya ortaklıkların bitmesi başta üzücü, kabul edilemez gelse de hayatınız için elzem olduğunu fark edebilirsiniz. Kazanımlarınızı arttırmak varken bile bile kaybedeceğiniz bir durumun içinde kalmamalısınız. Yeni olandan, yenileyenden korkmayın.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcunda ileri hareketine geçmesiyle beraber bazı kuralları ve görüşleri esnetmeyi öğrenebilir, öğrendiklerinizi uygulamaya başlayabilirsiniz. Kontrol etme ve bir hizada tutma isteğinizi sınırlandırmalı, farklı görüşlere ve deneyimlere fırsat tanımalısınız. Bu sizin hayata bakış açınızı hep bir ölçüde tutmaktan öteye götürecek, insanları ve konuları daha iyi değerlendirmenizi sağlayacaktır. İletişimde dalgınlıklar, yanlış anlaşılmalar, uzun bekleyişler sona eriyor. Giden zamanı telafi edemeseniz de kalan ve akan zamana neler katabileceğinizi yeniden düşünmelisiniz. Eğitimlerinize devam etmek, aracınızı ve kullandığınız cihazları yenilemek, yeni yerler görmek, farklı işlere dahil olmak, beklentileriniz kadar hayatın sunduklarını da deneyimlemek konusunda yeni fırsatlarınız olabilir. Sizi gerçekten rahatlatan insanların varlığını görüyorsunuz.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay biraz kenara çekilip kendinizi fark etmeniz için bir fırsat olabilir. Başkalarına, dışarıya koşarken kendiniz için adım bile atmadığınızı görebilirsiniz. Dinlenmek, sağlık sorunlarınızla ilgilenmek, bazı ilişkileri sorgulamak ve yeni kararlar almak için ideal bir zaman dilimindesiniz. İyileşmeye, daha yüksek bir enerjiyle hayata dönmeye hazırsınız; buna göre hareket etmelisiniz. Bazı fikirleri derinleştirebilir, üzerinde daha çok çalışabilir, bu konuyla ilgili kişilerle ya da büyükleriniz görüşerek yeni bakış açıları kazanabilirsiniz. Ne yaptığınızı anlamak ve yaptığınız işi en versiyonuna taşımak için bir süre düşüncelerinizi herkesle paylaşmamaya dikkat etmelisiniz. Paylaşmanız gereken asıl konu, rahatsız olduğunuz konular ve bunların muhataplarıdır. Kendi başınıza çözmeye çalıştığınız, bilerek yalnızlığa itildiğiniz, hakkınızın yendiği konularda tepkilerinizi dışa vurmak isteyebilirsiniz. Hem hukuki hem de manevi olarak bunların karşılığını alabilirsiniz. Etik ve doğru bir platformda hak arama mücadelesinde olduğunuz sürece doğru anlaşılabilirsiniz. Aksi halde öfke patlamaları, abartılı tutumlar, kontrol edilemeyen dürtüler size hata yaptırabilir. Canınızı sıkan, işlerinizi yolundan eden şeylerin tam olarak bunlar olduğunu veya bunları yapan insanlar olduğunu unutmamalısınız. Bir terapi süreci, uzman görüşü, hukuki ve astrolojik danışmanlıklar nasıl yol alacağınız konusunda size destek olabilir.

13 Aralık'ta burcunuzda geri hareketine başlayacak olan Merkür, kendinizi öncelikli hale getirme sürecinizi destekleyebilir. Davranışlarınızı, tarzınızı, aldığınız geri dönüşleri düşünmeniz gerekebilir. Bir yerlerde, bir şeylerin sizin istediğiniz gibi sonuçlanmamasını objektif bir şekilde ele almalısınız. Kendinizde bir hata, eksiklik arama konusunda aşırı tepki vermemelisiniz. Önyargı, şüpheler, başkası adına düşünme veya karar verme sonucu ilişkilerinizde bazı pürüzler oluşabilir. Doğruluğundan emin olmadan, muhatabınızdan dinlemeden ve dinlediklerinize güvenmeden sağlıklı bir netice alamayabilirsiniz. Dolayısıyla önemli konuşmalar ve kararlar için aceleci olmamakta, karşınızdaki insana baskı uygulamamakta fayda var. Sorunları çözmek mi istiyorsanız yapıcı ve anlayışlı olun, bu insanların da size açık olması için bir zemin oluşturacaktır. Eşyalarınızı, kullandığınız malzemeleri, kozmetik seçimlerinizi değiştirmek yerine bir süre daha mevcut durumu devam ettirebilirsiniz. Özellikle fiziksel ve sağlık açısından bir karar almanız gerekiyorsa bu konunun uzmanıyla, bir doktorla hareket etmeniz daha iyi olacaktır.

22 Aralık'ta Güneş'in burcunuza geçiş yapmasıyla bir kez daha "ben bitti demeden bitmez" diyorsunuz. Tıkanıp kaldığınız, bir çözüm bulamadığınız, kendi imzanızı atamadığınız günlerin sonuna geldiniz. Bunca zaman neye emek verip neyin tecrübesini edindiyseniz şimdi önünüze bunlarla ilgili yeni fırsatlar çıkacaktır. Hem ayı hem yılı kapatmaya hazırlanırken neler yaşadığınızın bir muhasebesini yapabilirsiniz. Bu size yeni planlar için ilham olabilir. Kendinizde özenmeniz gereken konuları fark edebilir, eksiklerinizi kapatabilir, beklettiğiniz işleri gündeme getirebilirsiniz. Her zaman yoğun olsanız da bu sefer daha sonuç alıp dikkat çekebilirsiniz. Yeni görevler edinebilir, sorumluluk alanlarınızı genişletebilirsiniz. Bu da pek çok insanın size ulaşması için bir kapı aralayacaktır. Tutumlarınızdaki ciddiyeti kırmaya, iletişime önem vermeye çalışmalısınız. Özellikle ikili ilişkilerde, duygusal konularda bu durum daha fazla önemli ve gerekli olabilir. Çünkü yeni başlangıçlar sadece kariyer konusunda değil özel hayatınızda da gündeme gelecektir. Güneş'in burcunuzda gerileyen Merkür ile kavuşumu burada nelere dikkat etmeniz gerektiğini size daha iyi gösterebilir. Eski ilişkileriniz, işleriniz hatta eski stiliniz bile gündeminiz olabilir. Dün ve bugün arasında gelgitler yaşayabilirsiniz. Burada savrulmamak için neyin faydalı neyin faydasız olduğunu ayırmaya çalışın. Alacağınız kararları, söyleyeceğiniz sözleri buna göre belirleyebilirsiniz. Fiziksel konularda değişikliğe gidebilir, beslenme, spor, giyim tarzı ve estetik işlemleriyle ilgilenebilirsiniz. Güvenilir ve temiz tercihler yapmanız önemli olacaktır.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri hareketine geçmesiyle yaşadığınız yer, bulunduğunuz ortam ve mensubu olduğunuz aile ilgili kaygılarınız sona eriyor. Bunlara karşı öfke duymayı değil, sizi öfkelendiren konuları çözmeyi deneyimliyorsunuz. Bakış açınızı bu şekilde değiştirmek kolay olmasa da sonuç almanız bu kadar zor olmayacaktır. Hem ailenizde hem de kendinizde bunun nedenlerini bulabilir ya da bulduklarınızı daha iyi anlayabilirsiniz. Yaşamın devamlılığı ve ihtiyaç duydığunuz istikrar için evinizde, ilişkilerinizde bazı değişimlere gidebilirsiniz. Bu evde daha çok vakit geçirmek, istediğiniz eşyaları ya da evi almak, evlenmek gibi konularla mümkün olabilir. Özgürlüğünüze ve kişisel alanlarınıza imkan tanıdığınızda, burada geçireceğiniz zamanı da güzelleştirebilirsiniz. Her şeyin elinizde, evinizde olduğunu unutmayın.

27 Aralık'ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay ile beraber ikili ilişkileriniz için önemli bir viraja gelebilirsiniz. İkilemde kaldığınızı hissedebilirsiniz. Merkür'ün halen ileri harekete geçmemesi bu hissi kuvvetlendirebilir. İki kere düşünüp bir kez konuşmanız faydalı olacaktır. Bazı konuların yeniden gündeme gelmesi canınızı sıkabilir, sizi öfkelendirebilir. Her defasında nasıl davranıyorsanız onun düşünün. Bu sayede izlediğiniz bu yolun size bir faydasının olmadığını ve bu sefer de olmayacağını fark edeceksiniz. Ortaklıkların bitmesi, boşanma, sözleşme feshi gibi konular gündeminize gelebilir. Hukuksal konularda anlaşmadan ziyade çekişme ağır basabilir. Kendinizi ve işinizi daha iyi göstereceğinize inanın, güçlü durun. Bu halinizi kimin desteklediğini gördüğünüzde her şeyin değişmeye başladığını da göreceksiniz.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçmesi kendinize döndüğünüzde daha iyi hissetmenize, kavgalarınızı durdurmanıza yardımcı olabilir. Hafiflemeye, daha az düşünmeye ihtiyacınız olduğunu fark edebilir ve bunun yollarını arayabilirsiniz. Daha önce yaptığınız işler, kurduğunuz bağlantılar ve kendinize kattığınız alışkanlıkların hayatınıza nasıl etki ettiğini göreceksiniz. Bu etkiye, iyi niyetli olmayan kişilerin söylemleri ile arkanızdan çevirilen dolaplar da dahil olabilir. İyi niyetinizi ve dürüstlüğünüzü bozmadığınız sürece daha az etkilenebilirsiniz. Adaleti sağlamak adına tek başınıza mücadeleye girmemeli, tecrübeli ve uzman kişilerden destek almalısınız. Enerjinizi işinize, fikirlerinize, ertelediğiniz seyahatlerinize, sağlık sorunlarınıza ve kişisel ihtiyaçlarınıza ayırın. Kendinizi iyi hissettiğinizde, çevreye yansıtacağınız şey de bunu başkalarına yaptırmak olacaktır. Yardım kuruluşları ve bunlarla ilgili çalışmalara zaman ayırabilir, sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Kendinizi, olmak istediğiniz kişi olarak düşünmeye başlamak zorundasınız.”








Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, 4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçişi iş ve özel hayat konusunda yeni bir sayfa açmanıza yardımcı olabilir. Hislerinizin, becerilerinizin, sorumluluklarınızın ve ihtiyaçlarınızın farkına varıyorsunuz. Böylece izlemeniz gereken yol da ortaya çıkmış olacaktır. Bir şeylerin sizden gizlendiğini düşünebilir, gerçekten gizlenen konuların ortaya çıkmasına şahitlik edebilirsiniz. Her iki durumda da olayları anlamaya çalışmalısınız. Peşin hükümlerle, sadece kendi görüşlerinizle ilerlemek doğru sonucu elde etmenizi zorlaştırabilir. Artık hayatınızı kolaylaştırmalı, kolaylaştıracak insanlara ve konulara zaman harcamalısınız. Bu deneyimlerle beraber iş hayatınızda bazı yenilikler yapabilir, yeni sektörler ya da kendi deneyimlerinizi kullanacağınız iş alanlarını araştırabilirsiniz.

Bir başlangıç yapmadan önce çok iyi hazırlanmanız gereken bir süreçtesiniz. Kayıplar yaşadığınızı ya da zaman kaybettiğinizi düşünmeyin. Bu konuda çevrenizden, iş ortamınızdan veya ailenizden bazı destekler alabilirsiniz. Özellikle duygusal ilişkilerden, kadın /anne figürlerinden gelecek bu destekler özgüveninizi arttıracaktır. İnsanların sizin hakkınızda doğru düşüncelere sahip olması için gereksiz gizem ve mesafeden kaçınmalısınız.

6 Aralık'ta Neptün'ün Balık burcunda ileri hareketine başlaması parasal konularda yaşadığınız karışıklık, belirsizlik gibi konuları sonlandırabilir. Bu konuda hızlı bir akışa ihtiyaç duyuyorsanız önünüze set çeken durumlara daha fazla kayıtsız kalmamalısınız. Sorumluluklarınızı, bunun sınırlarını ve doğru kaynaklarla, doğru insanlarla ilerlemeniz gerektiğini unutmayın. Hayatınıza uzaktan, farklı bir gözle bakmak bu ilerleyişi kolaylaştırabilir. Ekonomik beklentileriniz, iş hayatınız ve buna bağlı olan yaşam düzeninizle ilgili pürüzleri düzeltebilirsiniz. Kendinize yüklenmeyin, bir hatanız ya da eksiğiniz olduğunda daha yapıcı olmaya çalışın. Bu öğretileri kalıcı hale getirmeyi başarırsanız işlerin daha kolay ilerlediğini görebilirsiniz. Aklınızdan bu işaretlerinin çıkması, hayatın manevi ve duygusal konularına daha rahat eğilmenizi ve bunları daha iyi anlayıp yaşamanızı sağlayacaktır.

13 Aralık'taki Yay yeniayı ile çevrenizi, beklentilerinizi ve ilişkilerinizi yeniliyorsunuz. Yeni misyonlar edinmek, farklı konularda çalışmak, bulunduğunuz konumu değiştirmek isteyebilirsiniz. Bir eğitim ya da proje amacıyla kısa süreli yer değişiklikleri, yurtdışı trafiği gündeme gelebilir. Kendinizi ait hissettiğiniz yeri bulma konusunda soru işaretlerinize yanıt bulabilirsiniz. Bu da size başta istediğiniz misyon ve çevre için destek sunacaktır. Arkadaşlarınızdan öğrenecekleriniz, onlarla beraber hareket edeceğiniz konular, birbirinizi destekleyeceğiniz ya da birbirinizden etkileneceğiniz gelişmeler söz konusu olabilir. Kimin ve neyin etkisinde kaldığınıza, insanların sizi nasıl bir arkadaş olarak gördüğüne önem verebilirsiniz. Bu size, bazı mesafeleri kapatmak ya da ilişkileri sonlandırmak için cesaret verebilir. Ekonomik açıdan yatırım planları yapabilir, işinizi daha büyük bir organizasyona dönüştürebilir, yurt içinde ve yurt dışında sesinizi daha çok duyuracağınız platformlarda yer alabilirsiniz. Dil bilmenin avantajlarını yakalayabilir, bu konudaki eksiklerinizi kapatacak çalışmalar yapabilirsiniz. Enerjinizin, motivasyonunuzun dikkatleri çekeceği bir dönemdesiniz. Duygusal etkileşimlere açık olabilirsiniz.

Merkür'ün 13 Aralık itibariyle Oğlak burcunda geri hareketine başlamasıyla beraber geçmişten bugüne gelen süreçleri düşünebilirsiniz. Bu ertelenmiş ya da zaman bulunamamış bir süreç olabilir. Şimdi zaman ayırmaya, sorunları çözmeye odaklanın ve bir daha aynı döngünün tekrarlanmaması için kesin çizgiler çizin. Hayattan beklentilerinizin, iş planlarınızın vardığı noktayı görmelisiniz. Şartları zorlayan, ütopik sayılabilecek ve anlaşılması zor gündemleriniz varsa bunlara ket vurulabilir, aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Standartların dışına çıkmak istediğiniz için yanlış seçimlerin sonuçlarıyla yüzleşmeniz gerekebilir. Bu da bazı planları revize etmeye, durdurmaya, daha iyi bir versiyonunu hazırlamaya zemin oluşturabilir. Bazı konuların ya da insanların sizin düşündüğünüz gibi olmadığını görebilirsiniz. İnsanlara verdiğiniz değeri, bu yüzden yaptığınız harcamaları, verdiğiniz tavizleri gözden geçirmelisiniz. Bir şeyleri ağırdan alarak ilerlemenizde fayda var. Özel hayatınız, maddi gündemleriniz, işiniz, sağlığınız kısaca hayatınızla ilgili önemli noktaları paylaştığınız kişilere dikkat etmelisiniz. Kendi sırlarınızı saklamayı, rahatsızlıklarınızı ise uygun bir dille ifade etmeyi rutinleştirin.

22 Aralık itibariyle Güneş'in Oğlak burcunda hareket edecek olmasıyla hayatınızda neyin kalıp kalmayacağını netleştirebilirsiniz. Bir başlangıç kararından ziyade artık son vermek istediğiniz konular ağır basabilir. Arka planda kalmayıp hayatınıza etki eden, sizi baskılayan ya da emeklerinizi çürüten konuların ve insanların farkına varabilirsiniz. Şüphelenseniz de kesin olmadığı için bir hamle yapamadığınız her şeyle karşılaşabilirsiniz. Başta can sıkıcı, düzen bozucu gibi görünse de bu aşamada fark etmiş olmak sizin kurtarıcınız olacaktır. Biraz geri çekilebilir, tek başınıza çalışabilir, fikirlerinizi kendi araştırmalarınızla derinleştirebilirsiniz. Özellikle parasal yatırımlar ve işler konusunda güveneceğiniz kişileri iyi seçmelisiniz. Bu yüzden önce siz ne istediğinizden, neye ihtiyaç duyduğunuzdan emin olmalısınız. Bunu sağladığınızda, net olduğunuzda insanların görüş adı altındaki baskı ve dayatmalarını püskürtebilirsiniz. Bu dönemi tamamen yalnız kalmakla geçirmek yerine, kendinize has alanlarınıza kimleri dahil edebileceğinizi düşünmekle de geçirebilirsiniz. İnsanlardan ve dış dünyadan kopmamalı, sadece bu yöndeki seçimlerinizde daha akılcı olmaya çalışmalısınız. Rahatsızlık duyduğunuz her şeyi değiştirebilir, gündelik yaşantınız için yeni bir düzen belirleyebilirsiniz. Güneş'in geri hareketteki Merkür ile kavuşumu bu konuda sizi destekleyebilir. muhasebe yapmak, motivasyonunuzu değerlendirmek, istenmeyen sonuçlar doğuran durumları tespit etmek gerekebilir. Bundan kaçmamalı, karşılaştığınız sorunlara duyarsız olmamalısınız. Bir karar vermek, maddi ya da manevi bir yatırım yapmak, yardım faaliyetine dahil olmak gibi konularda işlerin arka planını iyi araştırın.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri harekete geçmesiyle herkese anlattıklarınızın kendi hayatınızda da nasıl işe yaramaya başladığını görebilirsiniz. Retro döneminde bununla ilgili çalışmalara kafa yorduysanız şimdi ekmeğini yiyebilirsiniz. Yormadıysanız, kaldığınız yerden ama daha güçlü bir şekilde devam etme şansınız da olacaktır. Yeter ki, artık istemeyi bilin ve bundan çekinmeyin. Anlaşılmama endişesi sizi yalnızlaştırabilir. Bu yüzden susmayı, hislerinizi paylaşmayı, emeğinizi saklamayı bir yol olarak görmemelisiniz. Bunları yaptığınız için kaçırdığınız iş fırsatları maddi olarak da olumsuz etkilenmenize neden olabilir. Yeni işler ve arayışlar gündeminize gelebilir, teklifleri ve size verilen fikirleri değerlendirmeye alın. Emin olduğunuz, kendinizi geliştirdiğiniz konularda öne çıkmalısınız. Sosyal mecralar, arkadaş veya iş grupları bu anlamda size destek olabilir. Alacağınız geri dönüşler kendinize neler katacağınıza dair fikirler verebilir. Bunu öngörebilmek için başkasına yaptığınız geri dönüşlerin nasıl işe yaradığına bakabilir, bu kişilerle görüşebilirsiniz. Ehliyet ya da araç almak, trafik ve ulaşımla ilgili konularda aksaklıkları aşmak için iyi bir zaman olabilir. Merkür'ün geri hareketini devam ettirdiği bu günleri sadece araştırma yapmak ve iyi düşünmek için kullanmanız sonrası için daha iyi seçimler yapmanıza olanak tanıyacaktır.

27 Aralık'ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay ile iş hayatınız, gündelik hayatınızla ilgili düzenlemeler gündeme gelebilir. Yaptığınız işlerin neticelerini görebilir, karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Burada nasıl bir tutum sergilediğiniz, işinize ne kadar sahip çıktığınız, hayatınız için ne yönde emek verdiğiniz önemli olacaktır. Duygusal açıdan bağımlılık yaratan, inada bindiren ya da takıntıya dönüşen durumlardan sıyrılmalısınız. Bunların size nasıl etki ettiğini daha görebilirsiniz. Memnun olmadığınız işler, alanlar konusunda ısrarcı olmamalısınız. Bu size yeni alternatiflerin ve düzenlerin vaktinin geldiğinin bir işareti olabilir. Sağlığınızı, alışkanlıklarınızı düşünün. Geçmişteki bir rahatsızlığınızın gündeme gelmesi, yeniden ilgilenmek durumunda olmak sizi yorabilir. Bunu aşmanın yollarından biri de, sizi bu noktaya neyin getirdiğini bilmek ve onu ortadan kaldırmaktır. Doktorlarınızın, hayatınızı paylaştığınızın kişilerin önerilerine kulak vermenizde fayda var. Yılın başında uyguladığınız ve sonuç aldığınız yöntemlere yeniden dönüş yapabilir, devam ediyorsanız da geliştirmeye çalışabilirsiniz.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçişi size yeni hayaller kurdurtabilir. Alanınızı genişletme fikriniz her zaman olsa da bu kez uygulama alanlarınız da genişleyecektir. Faydalı ve keyifli ilişkiler kurmaya odaklanabilirsiniz. Birden fazla ortama dahil olabilir, birçok insanla tanışabilir ve yapmak istedikleriniz için imkanlar bulabilirsiniz. Bu durum dikkat ve konsantrasyon dağınıklığı oluşturabilir, her şeye aynı anda sahip olma dürtüsü uyandırabilir. Çevrenizin ilgisini bu olumsuz etkiyle üzerinize çekmemek için abartıya kaçmamakta fayda var. Tarzınıza, seçimlerinize özen gösterin. Duygusal etkileşimlere açık olduğunuz bir dönemdesiniz.

Motivasyon Sözü: “Mutsuz olun. Veya kendinizi motive edin. Her ne yapmanız gerekiyorsa, hep sizin seçiminizdir.”









Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, 4 Aralık'ta Venüs'ün Akrep burcuna geçişi ile beraber bir şeylerin gerçeğe dönüşmesi ihtimaline daha çok yaklaşabilirsiniz. Bir yere gitmek, bir iş başlatmak, kısa ya da uzun süreli yolculuklar planlamak, taşınma ya da iş değişikliği gibi konulara zemin hazırlayacak gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bunları yapabilmeniz için maddi ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız geri dönüşler söz konusu olabilir, yeni kazanç kapıları açabilirsiniz. Yeni insanlarla görüşebilir, ortaklıklar kurabilir, bu kişilerin tecrübelerinden yararlanacağınız programlar oluşturabilirsiniz. Görüşmediğiniz, sıkı bağlarınızın olmadığı kişilerle de bir araya gelebilirsiniz. Eskiden yaşadıklarınızı düşünerek bugün geldiğiniz noktayı daha iyi anlayabilir ve geliştirebilirsiniz. Yurtdışı işlemleri, planlarınız, eğitimler gibi konuların evrak işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Kendinizi olduğunuz yerden daha ileriye taşıma dürtüsünü canlı tutmalısınız. Bu size yukarıda yazılanlardan daha fazlasını da sunabilir.

Bir süredir burcunuzda geri hareket eden Neptün, 6 Aralık itibariyle ileri hareketine geçerek taşları yerine oturtmanıza yardımcı olacaktır. Nelerle yüzleştiğinizi, nelerden kaçtığınızı, sınırlarınızın nereye vardığını yeterince gördüğünüz bir süreçten çıkıyorsunuz. Kendinize ve hayatınıza dair sorumluluklarınızı aksatmayacak bir plan içinde olmalısınız. İhtiyaçlarınızı dinleyin, gerektiği noktada uzman desteği alın. Bu süreç size kime güvenmemeniz gerektiğini açık bir şekilde gösterdiyse bu konunun artık hata kaldırmayacağını da kabullenmelisiniz. Geri çekildiğinizde kimin sizi öne çekmeye çalıştığını, öne çıktığınızda da kimin bundan rahatsız olduğunu görerek ilişkilerinizi düzenleyebilirsiniz. Fiziksel olarak da, kendinizde ihmal ettiğiniz konular varsa bunları tamamlamak adına iyi bir süreç olabilir. Yorgun, dalgın, isteksiz hissettiren yeme içme, hareket ve uyku gibi alışkanlıklarınızı düzene sokmanız kolaylaşacaktır. Ayağınızı bastığınız yerin farkına varıyorsunuz, bunu unutmayın.

13 Aralık'ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay ile beraber iş hayatınıza yeni güncellemeler gelebilir. Beklediğiniz haberleri, hak ettiğiniz atama ve maaş gelişmeleri gündeminizde yer bulabilir. Daha özgür çalışabileceğiniz, motivasyonunuzun artacağı bir dönemdesiniz. Bu sadece kendi işini yapmakla değil, bağlı olduğunuz kişilerle de daha iyi bir iletişim kurmanız ve anlaşmanız da mümkün olacaktır. Bir şeylerin artık daha farklı olması gerektiğini görüyorsunuz. Bunun peşinden gidin ve kararlılığınızı sürdürün. Uzun vadeli, herkese hitap eden bir şeyler yapmak için bunun önemli bir madde olduğunu da unutmayın. Kendinize, becerilerinize, yapabileceklerinize inanmalısınız. Siz inandığınızda size inanan insanları da rahatça görebileceksiniz. Aslında yalnız olmadığınızı, size böyle hissettiren ortamlarda kaldığınızı fark edeceksiniz bu da ihtiyaç duyduğunuz değişimin kapısını aralayacaktır. Önemli bir viraj gibi görebilirsiniz ancak dikkatli, makul ve sorumluluk sahibi olduğunuzda bunu halledebilirsiniz. Tutumlarınızı kontrol edin, size hata yaptıran davranışlarınızı değiştirmeye çalışın. Yeni yerler göreceğiniz işler yapabilir, evlilik ya da ortaklık gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Yurt dışına açılma planlarınızı detaylandırmak için iyi bir dönem olabilir.

13 Aralık'ta Merkür'ün Oğlak burcundaki geri hareketinin başlaması iş arkadaşlığından doğan, resmi bir noktada olan arkadaşlıkları değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Bu insanlara hayatınızda ne kadar yer verdiğinizi, onlarla neler paylaştığınızı doğru ayırt etmelisiniz. Dedikodu, söylenti, asılsız konular, ödenmeyen borçlarla muhatap olabilirsiniz. Bu süreç içerisinde güven vermeyen insanlara, gelecek vaat etmeyen işlere ödeme yapmamaya, bütçe ayırmanız gereken konular üzerinde de dikkatli çalışmaya özen göstermelisiniz. Bir geri dönüşünün olmayacağını bildiğiniz her şey sizi zarara uğratabilir. İnsanların gerçek niyetlerini görme konusunda önünüze bazı fırsatlar gelebilir, bunları geri çevirmeyin. Önyargı ve tedirginlik hata yapmanıza sebep olabilir, bu dürtüleri kontrollü bir şekilde yaşamaya ve karşınızdaki kişileri doğru anlamaya çalışmalısınız. Yeni bir işe başlamak, organizasyonlara dahil olmak, borsa ve yatırım kanallarıyla ilgilenmek isteseniz de bunları şimdilik askıya almanızda fayda var. Böyle zamanlarda mantığınız en yakın arkadaşınız olmalıdır.

22 Aralık'ta Güneş Oğlak burcuna geçiyor ve sizi kabuğunuzdan çıkarıyor. Yalnızlıktan şikayet edip bunun için hiçbir şey yapmamak olmaz. Kafa yapınıza, düşüncelerinize, tarzınıza uygun insanlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun için de yeni yerlere gidebilir, yeni işler alabilirsiniz. Her şey bir iş gibi başlasa da bunun devamını ne şekilde getireceğinizin kararını siz vereceksiniz. Sevdiğiniz, güven hissettiren kişilerle bir arada olduğunuzda hayatın daha yaşanılır ve anlamlı olduğunu görebilirsiniz. Bu durum size kurduğunuz yanlış ilişkileri, insanlar hakkındaki olumsuz düşünceleri ya da sizinle ilgili çıkarımları daha net gösterebilir. Sosyal sorumluluk projeleri, bağış gerektiren işler gündeminize gelebilir. Maddi ve manevi birikiminizle bir şeyler yapmak isteyebilir ve çevrenize de bu konuda öncülük edebilirsiniz. Hassasiyet gösterdiğiniz alanlarda yapacaklarınız ses getirebilir. Siz bunu kendi çıkarınız için yapmasanız da karşılığını alabilirsiniz. Duygusal, ticari ve sosyal tekliflere açık olun. Güneş'in geri hareketteki Merkür ile kavuşumu, bu teklifler ve gelişmeler karşısında daha ağırkanlı hareket etmenizi hatırlatabilir. Şans verin ama zamanla anlamaya çalışın, imzalı işleri, parasal konuları aceleye getirmemeye çalışın. Bunu yaparak temkinli olmak isterken kayıplar yaşamanızın önüne geçeceksiniz. Gerçeklerin önemini fark ediyorsunuz.

27 Aralık'ta Chiron'un Koç burcunda ileri hareketine başlamasıyla içinizde taşıdıklarınızın bir yüke nasıl dönüşmeyeceğini daha iyi anlayabilirsiniz. Kendinizi iyileştirmeye gönüllü olmayı deneyimleyeceksiniz. Her zaman bir "ileri" tuşunuzun olması gerektiğini gösteren konular yaşadınız. Düşündüğünüz, hayal ettiğiniz, beklediğiniz gibi sonuçlanmayan hiçbir şeye geçmişteki tepkileri vermemelisiniz. Özgüveninizden, yapabileceklerinizden, başkalarına sunup işe yarayan fikirlerinizden şüphe duymayın. Yeni hedefler üzerinde durabilir, mevcut çalışmalarınızı geliştirebilirsiniz. Toplumla beraber hareket edeceğiniz, yardım ya da farkındalık konularına öncülük edebileceğiniz gündemleriniz olabilir. Bir adım attığınızda bunun devamının geleceğini unutmayın.

27 Aralık'ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay odağınızı mutlu olduğunuz yerlere ve insanlara çevirebilir. Sevdiğiniz insanlar, aileniz ve çocuklarınızla vakit geçirebilirsiniz. Sizi bunlardan alıkoyan konuların farkına varacağınız için artık arada kalmak, seçim yapmak durumunda değilsiniz. Daha özgüvenli, hissettiklerinin arkasında duran bir yapıya kavuşuyorsunuz. Aile olmak, aileyle hareket edeceğiniz işler yapmak ya da onlardan destek görmek gibi konularda şansınız yüksek olabilir. Yarım bıraktığınız hayalleriniz, işleriniz, eğitimleriniz, zaman ayıramadığınız etkinlik ve hobileriniz için şimdi yeni bir planlama yapabilirsiniz.

29 Aralık'ta Venüs'ün Yay burcuna geçişi iş hayatınızla ilgili beklentilerinizi gerçekleştirerek size bir yeni yıl hediyesi verebilir. Ancak siz de buna uyum sağlamalı, kendinizi göstermelisiniz. İşinizi kurmak, sorumluluk almak, yeni hedefler geliştirmek için iyi bir dönem olabilir. Merkür'ün Yay burcunda gerilemeye devam ettiğini unutmadan bu dönemi iyi bir hazırlıkla, araştırmayla geçirebilirsiniz. Hakkınız olan size geri dönecektir, siz durmanız gereken yeri şaşırmayın ve orada kalmaya devam edin. Hukuksal konular, tazminat, sendika işlemleri gibi konulardan bazı geri dönüşler alabilirsiniz. Ailenizin, yakın çevrenizin desteğini alabileceğiniz konular gündeme gelebilir. Özellikle biriyle tanışma, ilişki ve evlilik gibi kararlar almak noktasında bu desteği daha fazla hissedebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: "Farklı olan fark edilir."




Aygül Aydın
 
tumblr_b0ccb48581ecc9d2b37b5b22b388b2dd_6207eca3_1280.jpg

Koç ve Yükselen Koç​

Sevgili Koçlar,
Bu ay özellikle seyahatler, eğitimler, hukuki konular ve kariyeriniz ile ilgili alanlara dikkat çekiyor. 22 Aralık’a kadar planda olmayan bir yurt dışı seyahati gündeme gelebilir ya da kariyerinizden sebep yurt dışında bir pozisyon için imza atmanız söz konusu olabilir. Bunun yanında yine uzun zamandan beri başlamak istediğiniz eğitime bu ay başlayabilirsiniz. Özellikle 13 Aralık’ta Merkür gerilemesi başlayacağı için, herhangi bir karar vermeniz ya da bir sözleşme imzalamanız gerekecekse, bu tarihe kadar halletmenizi tavsiye ederim. Bununla beraber yine kariyeriniz ile ilgili yeni gündemler oluşabilir. Yeni bir işe başlayabilir ya da bir üst pozisyona geçme fırsatı yakalayabilirsiniz. Maddi konularınız ile ilgili olarak özellikle 4 Aralık sonrası bir yatırım sebebiyle para çıkışları olabilir ya da bir kredi kullanımına gitmek durumunda kalabilirsiniz sevgili Koçlar.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde yeni bir eğitime başlayabilirsiniz, hukuki bir konu ile uğraşma durumu da gündeme gelebilir. Yine yeni bir yurt dışı seyahatine çıkmanız da gerekebilir. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde ev, yerleşim, eş ve aile büyüklerinize dair bazı konular gündeminizi oluşturabilir. Mesela uzun zamandan beri yapmak istediğiniz ev değişikliğini artık yapabilir ya da evinizde yeni bir tadilata başlayabilirsiniz. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Koçlar.

Boğa ve Yükselen Boğa​

Sevgili Boğalar,
Bu ay özellikle yatırımlar, seyahatler, eğitim ve hukuki konular ile ilgili alanlara dikkat çekiyor. Bir yatırım yapma ya da bir kredi kullanma planınız gündeme gelecek olursa, 13 Ocak’ta başlayacak olan Merkür gerilemesine dikkat etmeniz ve mümkünse bu tarih öncesinde gerçekleştirmenizi tavsiye ederim. Eğer sosyal medya, ihracat ve eğitim gibi alanlarda çalışıyorsanız, özellikle 22 Aralık sonrası ajandanız oldukça yoğun olacak gibi duruyor sevgili Boğalar. Bu ay sağlığınız ile ilgili konuları özellikle önemsemeniz faydalı olacaktır. Eğer ertelenmiş ve aksattığınız kontrolleriniz var ise kesinlikle yaptırmak için en doğru zaman bu ay. Bu ay ilişkisi olan birçok Boğa, 4 Aralık sonrası sürpriz bir şekilde evlilik kararı alabilir ya da bir iş ortaklığı girişiminde bulunabilirler. Boğa burçları için güzel haber şu ki, uzunca bir zamandan beri burcunuzda gerilemekte olan Jüpiter, 31 Aralık itibariyle geri hareketini bitirecek ve maddi değerleriniz açısından daha verimli bir dönem başlayacaktır sevgili Boğalar.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde bir yatırım konusu gündeminize gelebilir ya da partnerinizin maddi olanakları ile ilgili bazı yeni gelişmeler yaşanabilir. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönem bir ticari anlaşmanızı sonlandırabilirsiniz ya da kardeşler, kuzenler veya yakın çevreniz ile ilgili bazı konular nedeniyle onlarla daha çok ilgilenmeniz gerekebilir sevgili Boğalar. Güzel bir ay geçirmenizi dilerim.

İkizler ve Yükselen İkizler​

Sevgili İkizler,
Bu ay özellikle evlilik, ikili ilişkiler, eşin kaynakları ve yatırımlar alanlarınıza dikkat çekiyor. Özellikle bekar İkizler, 22 Aralık’a kadar beklenmedik bir şekilde evlilik kararı alabilir ya da bir ortaklık yapma fikri gündeme gelebilir. Ancak unutmayın ki sizin kendi yönetici gezegeniniz olan Merkür, 13 Aralık’ta geri hareketine başlayacak, dolayısıyla imza gerektiren her ne işiniz olacak ise bu tarihe kadar halletmenizi tavsiye ederim. Bunun yanında evli ya da ortaklığı olan İkizler ise özellikle yine 13 Aralık sonrası ilişkileri bazında bazı sert açılar nedeniyle gergin hissedebilirler. Agresyon ve çatışmalara çok dikkat etmekte fayda var. Özellikle söylenecek sözleri, iki kere tartıp öyle söyleyin derim. Bunun yanında bu ay partnerinizin iş hayatı ile ilgili bazı değişimler olabileceği gibi yine ailece yeni bir yatırım yapma fikri de doğabilir. 4 Aralık sonra iş hayatınız ve yine günlük iş akışınız ile ilgili konulara dair bazı pozitif gelişmeler mevcut. Bir organizasyon değişikliği nedeniyle görev ve sorumluluklarınızda değişimler olası.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde bekar olan İkizler bir evlilik kararı alabilir ya da yeni bir iş koluna, ortaklık vesilesi ile giriş yapabilirler. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde bazı para girişleri ya da maddi değerlerinizde artışlar olası. Mesela iş hayatınızdaki bir görev değişikliği nedeniyle özlük haklarınızda genişlemeler olabilir. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili İkizler.

Yengeç ve Yükselen Yengeç​

Sevgili Yengeçler,
Bu ay, özellikle 22 Aralık 2023 tarihine kadar günlük iş hayatınız, yöneticileriniz ya da yanınızda çalışanlarınız ile ilgili konulara dikkat çekiyor. Özellikle bazı gergin enerjilere maruz kalmanız olası; sakin kalmanız önemli. Yine günlük hayatınızda bazı organizasyon değişiklikleri nedeniyle bazı yeni anlaşma ya da sözleşmeler gündeme gelebilir, belki de bir iş değişikliği fikri aklınıza düşebilir. Eğer bir karar alacaksanız ya da mesela bir imza söz konusu olacak ise 13 Aralık’ta başlayacak olan Merkür gerilemesini aklınızda bulundurmanızı tavsiye ederim. Yine evli Yengeçler, bu tarih itibariyle ilişkilerinde bazı iletişim sorunları ya da aksaklıklar yaşayabilirler; dikkat etmekte fayda var. İlişkisi olmayan Yengeçler için güzel haber şu ki, özellikle 4 Aralık itibariyle girecekleri yeni sosyal gruplar vesilesiyle tanışacakları bir kişi ile aşka yelken açabilirler. Bununla birlikte evli olan ve uzun zamandan beri bebek haberi bekleyen Yengeçler bu güzel haberi bu ay sevdikleri ile paylaşabilirler.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde günlük iş akışınız anlamında bazı yenilenmeler olacaktır. Hatta bir evcil hayvan bile sahiplenebilirsiniz. 27 Aralık’ta burcunuzda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde hayata karşı hedeflerinizde ve ilişkileriniz noktasında bazı değişimler olası. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Yengeçler.

Aslan ve Yükselen Aslan​

Sevgili Aslanlar,
Bu ay özellikle aşk, ilişkiler, hobiler, çocuklar ve yerleşim alanlarınız ile ilgili konulara dikkat çekiyor. Özellikle ilişkisi olmayan Aslan burçları için 22 Aralık’a kadar aşk ve ilişkiler adına şanslı bir dönem. Eğer bir ilişkiye başlama fikri doğar ise 13 Aralık itibariyle adını çok koymadan, tanışma dönemi olarak geçirmenizi tavsiye ederim zira Merkür geri hareketine başlıyor olacak. Bunun yanında ilişkisi olan Aslan burçlarına da tavsiyem daha sakin bir ay geçirmeleri olacaktır zira bazı çatışmalara açık bir dönem. 22 Aralık itibariyle iş hayatınızda bazı organizasyon değişimleri ve yenilenmeler de olası sevgili Aslanlar. Eğer bir anlaşma ya da sözleşme imzalanması gerekiyorsa ya da ast ya da üstlerinizle bazı önemli konuşmalar yapmayı planlıyorsanız, yine 13 Aralık’a kadar halletmenizi tavsiye ederim. Ayrıca bu ay, uzun zamandan beri başlamak istediğiniz bir hobi varsa çok uygun; kaçırmayın derim. 4 Aralık tarihi itibariyle ev ve yerleşim konularına dair güzel gelişmeler de olası. Uzun zamandan beri almak ya da değiştirmek istediğiniz evi bu ay bulabilirsiniz.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde aşk ve ilişkiler adına oldukça şanslı zamanlar. Ayrıca uzun zamandan beri bebek haberi bekleyen Aslanlar bu güzel haberi sevdikleri ile paylaşabilirler. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde oldukça yeni farkındalıklar geliştirebilirsiniz. Bir uyarı olarak, ertelenmiş olan sağlık kontrollerinizi bu ay yaptırmanızı tavsiye ederim. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Aslanlar.

Başak ve Yükselen Başak​

Sevgili Başaklar, Bu ay özellikle ev, yerleşim, aile, aşk, ilişkiler, çocuklar ve ticari alanlarınıza dikkat çekiyor. Özellikle 22 Aralık’a kadar uzun zamandan beri yapmak istediğiniz ev değişikliğini yapabilir ya da ertelediğiniz tadilata bu ay başlayabilirsiniz. Eğer böyle bir fikriniz var ise 13 Aralık’tan önce her detayı tamamlamış ve gerçekleştirmiş olmanızı tavsiye ederim zira gezegeniniz Merkür, 13 Aralık itibariyle geri hareketine başlayacak. Yine aşk ve ilişkiler anlamında özellikle 22 Aralık sonrası güzel karşılaşmalar, tanışmalar yaşanabilir ancak yine bu ayı Merkür gerilemesi nedeniyle çok da adını koymadan bir tanıma dönemi olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim. Bunun yanında yine bu ay ev ve aile konularınız oldukça zamanınızı alacak gibi duruyor. Özellikle bu ay aile büyükleriniz ile bir miktar daha fazla ilgilenmeniz gereken konular olası. 4 Aralık itibariyle ticari hayatınız ile ilgili konularda güzel gelişmeler sizleri bekliyor olacak ve hatta kardeş ya da kuzenleriniz ile bir iş yapma fikri de gündeminize gelebilir.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde ev, aile ve yerleşime dair bazı yeni gelişmeler olası. Mesela bir anda bir taşınma fikri gündeme gelebilir. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde sosyal çevre, gruplar ve arkadaşlıklarınız ile ilgili konularda değişimler olası. Çevrenizi değiştirmek adına motivasyonunuz yüksek olacak gibi duruyor. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Başaklar.

Terazi ve Yükselen Terazi​

Sevgili Teraziler,
Bu ay özellikle ticari hayatınız, ev ve yerleşim alanlarınız gibi konulara dikkat çekiyor. Özellikle 22 Aralık’a kadar yeni bir ticari girişimde bulunabilir ya da kardeş ya da akrabalarınızın biri ile yeni bir iş kurma fikrine gidebilirsiniz. Ancak böyle bir karar alacaksanız, 13 Aralık tarihinde başlayacak olan Merkür gerilemesini aklınızda bulundurmanızı ve eğer bir imza atılması gerekiyorsa bu tarihe kadar halletmenizi tavsiye ederim. Bununla birlikte bu ay inançlarınızı ve hedeflerinizi tekrar gözden geçireceğiniz ve yeni kararlar da alabileceğiniz bir dönem. Ev ve yerleşim konuları ile ilgili bazı gelişmeler de olası. Özellikle 22 Aralık sonrası bir taşınma gündeminize gelebilir ya da yine bir yatırım yapma fırsatı da doğabilir. Maddi değerleriniz ile ilgili 4 Aralık sonrası önünüzde oldukça güzel zamanlar olası. Uzun zamandan beri beklediğiniz terfi sayesinde özlük haklarınızda bir değişim olabileceği gibi bazı geç kalmış ya da bugüne kadar alamadığınız ödemeleri geri alabilirsiniz sevgili Teraziler.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde ticari hayatınız ile ilgili yeni gelişmeler olacaktır. Yine bu ay kardeşlerinize dair konular ile bir miktar daha fazla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde iş hayatınızda oldukça hareketli zamanlar olacak gibi. Bir iş değişikliği olabileceği gibi, uzun zamandan beri beklediğiniz terfi bu ay gerçekleşebilir. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Teraziler.

Akrep ve Yükselen Akrep​

Sevgili Akrepler,
Bu ay özellikle maddi değerleriniz, ticari hayatınız, girişimleriniz ve yakın çevreniz ile ilgili alanlara dikkat çekiyor. Özellikle 22 Aralık’a kadar maddi değerler anlamında daha şanslı olacağınız bir zaman dilimi gibi dursa da yine de hesapta olmayan, beklenmedik bazı ekstra harcamalar yapmanız da olası. Dolayısıyla bu ay kontrollü gitmeniz ve ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız gerekebilir. Yine 22 Aralık sonrası yakın çevre, kardeşleriniz ya da çok yakın bir arkadaşınız ile yeni bir iş girişiminde bulunma fikri doğabilir. Ancak böyle bir hedefiniz olacaksa tüm başlangıçları, imzaları, sözleşmeleri 13 Aralık tarihine kadar halletmenizi tavsiye ederim zira Merkür bu tarih itibariyle gerilemeye başlayacak. 4 Aralık sonrası gerek ilişkilerinizde gerekse genel hayatınız ile alakalı tüm konulara dair şans sizden yana olacak sevgili Akrepler. Fırsatları değerlendirmek için akıllı ilerlemek fayda sağlayacaktır. Bununla birlikte yine bu tarih itibariyle görsel olarak da imajınızda bazı değişimler yapma arzunuz doğabilir. Aslında Aralık ayı bunun için çok uygun bir zaman dilimi değil; ertelemeniz çok daha iyi olacaktır.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde para konuları ile ilgili yeni meseleler gündeminize düşebilir, bazı yeni para girişleri de olası. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde yurt dışından beklediğiniz bir haber ulaşabilir ya da çözülmesini beklediğiniz hukuki bir dava da sonuca ulaşabilir. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Akrepler.

Yay ve Yükselen Yay​

Sevgili Yaylar,
Öncelikle doğum gününüz kutlu olsun sevgili Yaylar. Bu ay hedeflerinize dair alacağınız birçok karar yaşam yönünüzü değiştirmenize neden olabilir. Bu gerek iş, gerekse özel hayatınız ile ilgili olabilir. Birçok konuda form değişikliğine gidebilirsiniz. Özellikle bu ay kendi içinizde oldukça çatışmacı bir ruh halinde olabileceğinizden, çok iyi düşünüp karar vermenizi tavsiye ederim. Bununla birlikte eğer herhangi bir konuda imza atacaksanız ya da yeni bir girişimde bulunacaksanız, 13 Aralık’ta başlayacak olan Merkür gerilemesini aklınızda bulundurmanız iyi olacaktır. Zira Merkür gerilemesi sizin burcunuzu da etkileyecek. Yine görsel olarak da imajınızda bazı değişimler yapma arzunuz doğabilir. Aslında Aralık ayı bunun için çok uygun bir zaman dilimi değil; ertelemek iyi olacaktır. 22 Aralık sonrası maddi değerleriniz ile ilgili daha şanslı bir zaman dilimi olacak gibi duruyor. Kariyer hayatınızdaki bir pozisyon değişikliği nedeniyle özlük haklarınızda değişim olabileceği gibi, uzun zamandan beri geri ödenmemiş bir borcunuzu bu ay alabilirsiniz. Sağlığınız açısından da küçük bir uyarı, 4 Aralık sonrası için olsun. Ertelemiş olduğunuz sağlık kontrollerini gerçekleştirmek için en doğru zamanlar sevgili Yaylar.
13 Aralık’ta burcunuzda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde hayatınızı değiştirmek ile ilgili ciddi kararlar alabilir ve yeni girişimlerde bulunabilirsiniz. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde maddi değerleriniz ile ilgili bazı para çıkışları olabilir. Bu ay harcamalarınızı kontrol altında tutmaya çalışmanız iyi olacaktır. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Yaylar.

Oğlak ve Yükselen Oğlak​

Sevgili Oğlaklar,
Bu ay özellikle hedefleriniz ile ilgili olarak birçok konuda yeni kararlar alabilirsiniz. Bir ev ya da iş değişikliğine gitmeniz de söz konusu. Eğer bir imza ya da anlaşma söz konusu olacaksa, 13 Aralık’ta burcunuzda gerçekleşmeye başlayacak Merkür gerilemesini aklınızda bulundurmanızı tavsiye ederim. Bunun yanında özellikle bu ay sinir sisteminizi iyi tutmanız önemli zira yakın çevreniz ile bazı aksaklıklar ya da çatışmalar olabilir. Yine sağlığınız açısından da minik bir tavsiye olarak eğer ertelemiş olduğunuz kontrolleriniz varsa, bu ay yaptırmak için en doğru zaman. 4 Aralık itibariyle sosyal çevrenizde bazı değişimler olabilir. Hatta oldukça yoğun bir şekilde bazı organizasyon ve davetlere katılmanız da gerekebilir. Çok fazla yeni farkındalıklar ve birçok konuyla ilgili yüzleşmeler yaşayacağınıza inandığım bir ay sizleri bekliyor sevgili Oğlaklar.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde, bugüne kadar haberiniz olmayan konular ile ilgili bazı haberler alıp hayatınızın her alanı ile ilgili kararlar vermek durumunda kalabilirsiniz. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde evlilik, ikili ilişkiler ve ortaklıklarınız ile ilgili bazı form değişiklikleri olası. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Oğlaklar.

Kova ve Yükselen Kova​

Sevgili Kovalar,
Bu ay özellikle sosyal çevre, gruplar, kariyer, seyahatler ve eğitim alanlarınıza ışık tutuyor. 22 Aralık’a kadar oldukça sosyal olacağınız zamanlar sizleri bekliyor. Yeni gruplara katılabilir, bir organizasyon ya da bir sivil toplum kuruluşunda görev almaya başlayabilirsiniz sevgili Kovalar. Bunun yanında farklı olarak yakın bir arkadaşınız ile bazı çatışmalar yaşamanız da olası; sakin kalmanızı tavsiye ederim. Eğer hayatınıza dair herhangi bir konuda yeni başlangıçlar yapma arzusundaysanız, özellikle 13 Aralık’a kadar karar vermenizi tavsiye ederim zira bu tarih itibariyle Merkür gerilemeye başlayacak; aklınızda bulunsun. 4 Aralık itibariyle kariyeriniz ile ilgili oldukça olumlu gelişmeler yaşamanız olası. Beklediğiniz terfi bu ay gerçekleşebilir ya da uzun zamandan beri yapmak istediğiniz iş değişikliği ile ilgili olarak bazı aksiyonlar alabilirsiniz. Küçük bir uyarı olarak, ertelemiş olduğunuz sağlık kontrolleriniz varsa bu ay gerçekleştirmek doğru bir karar olacaktır.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde daha sosyal ve eğlenceli zamanlar sizleri bekliyor. Yeni bir sosyal çevreye katılabilir, bazı gruplarda görev alabilirsiniz. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde günlük iş akışınızda oldukça yoğunluklar olabileceği gibi yine iş hayatınızda bazı organizasyon değişiklikleri gündeme gelebilir. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Kovalar.

Balık ve Yükselen Balık​

Sevgili Balıklar,
Bu ay özellikle hayattaki hedefleriniz, kariyer, sosyal çevre, seyahatler, eğitimler gibi alanlarınıza dikkat çekiyor. Özellikle 22 Aralık’a kadar uzun zamandan beri yapmayı planladığınız iş değişikliğini yapabilirsiniz ya da beklediğiniz terfiyi bu ay alabilirsiniz. Ancak eğer bir anlaşma ya da sözleşme imzalamanız gerekirse, 13 Aralık’a kadar halletmenizi tavsiye ederim zira bu tarih itibariyle Merkür gerilemesi başlayacak. Bunun yanında yine kariyer hayatınızda bazı aksaklıklar, çatışmalar da olası. Sakin kalmanız bu dönem önemli. 22 Aralık sonrası bazı yeni gruplara dahil olabilir, hatta bir dernek ya da sivil toplum kuruluşunda görev almaya da başlayabilirsiniz. 4 Aralık itibariyle bir yurt dışı seyahat planlaması söz konusu olabilir ya da uzun zamandan beri başlamak istediğiniz eğitime yine bu ay başlayabilirsiniz. Eğer çözülmesini beklediğiniz bir hukuki konu varsa, bu ay güzel haberler almanız da olası sevgili Balıklar.
13 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay etkisi ile önümüzdeki dönemde hayattaki hedefleriniz anlamında bazı yeni kararlar almanız olası. Uzun zamandan beri beklediğiniz iş teklifini yine bu ay alabilirsiniz. 27 Aralık’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile önümüzdeki dönemde aşk, ilişkiler anlamında bazı değişimler olası. Yine çocuklarınıza dair bazı yeni gündemlerde oluşabilir. Şansınız bol olsun, güzel bir ay geçirmenizi dilerim sevgili Balıklar.




Astrolog Burcu Özen
 
tumblr_7473b55f4fc766f83c46cad58d4f6d7f_f0d24603_1280.jpg


Koç Aylık Burç Yorumu​

İletişim kopuklukları
Merkür’ün burç değiştirmesiyle ev ve aile konuları zihninizi daha çok meşgul edebilir. Ailenizle daha fazla iletişim içinde olabilirsiniz. Merkür retrosunun başlamasıyla bu alanda iletişim kopuklukları söz konusu olabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi seyahatlerin ve yurt dışı ve yabancılarla ilgili konuların hızını kesebilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi ilişkilerde gerginlik ve tansiyonu yükseltebilir. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni keşif ve maceraların ve seyahatlerin kapısını aralıyor. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle görev ve sorumluluklara daha fazla odaklanabilirsiniz. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı ev ve aile konularına dikkat çekiyor. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs ilişkileri rahatlatırken maddi konularda fazla açılmamaya özen göstermelisiniz.




Boğa Aylık Burç Yorumu​

Seyahatlerde planlı olmalısınız
Merkür’ün burç değiştirmesiyle uzaklarla ve yurt dışı ve yabancılarla ilgili konular da zihninizi daha çok meşgul edebilir. İş amaçlı seyahatler söz konusu olabilir. Eşinizin, ortağınızın işleri artabilir. Merkür retrosunun başlaması seyahatlerle ilgili aksamalar getirebilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi ortak maddi konularda daha fazla özen gerektiriyor. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi ilişkiler açısından rahatlatıcı olabilir. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni bir ortak girişime işaret edebilir. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesi sizi uzaklarla etkileşime açık kılabilir. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı kardeşle ilgili konulara dikkat çekiyor. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs ruhsal olarak yatıştırıcı olabilir.




İkizler Aylık Burç Yorumu​

Ciddi bir dönem
Yönetici gezegeniniz Merkür’ün burç değiştirmesiyle daha ciddi bir hale bürünebilirsiniz, iş, görev ve sorumluluklar artabilir. Ortak maddi konular sizi daha fazla meşgul edebilir. Merkür retrosunun başlamasıyla bu alanda iletişim kopuklukları getirebilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi bire bir diyalogları zorlayabilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi platonik aşklara kapı açabilir. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni bir ilişkiye işaret edebilir. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle ortak iş ve girişimler hız kazanabilir. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı maddi konulara dikkat çekiyor. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs ilişkilerde rahatlatıcı bir döneme işaret ediyor.



Yengeç Aylık Burç Yorumu​

İlişkilere odaklanabilirsiniz
Merkür’ün burç değiştirmesiyle bire bir ilişkiler ve etkileşim zihninizi daha çok meşgul edebilir. Diyaloglara, görüşmelere, karşılıklı ziyaretlere daha açık olacağınız bir dönem başlıyor. Merkür retrosunun başlamasıyla bire bir iletişimde aksaklıklar söz konusu olabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi gündelik iletişimde aksaklıklar getirebilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi aşkta güzel günlere işaret edebilir. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni bir spor ve beslenme rutinini beraberinde getirebilir. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle ilişkilere daha fazla odaklanabilirsiniz. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı burcunuzda gerçekleşirken bazı kararlar alabilirsiniz. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlayabilir.



Aslan Aylık Burç Yorumu​

Evdeki huzur artabilir
Merkür’ün burç değiştirmesiyle gündelik yaşamınızla ve rutinlerinizle ilgili konular zihninizi daha çok meşgul edebilir. Sağlıkla, beslenmeyle, zindelikle ilgili konulara kafa yorabilirsiniz. Merkür retrosunun başlamasıyla gündelik yaşamda iletişimi zorlayabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi sevdiklerinizle iletişimi zorlayabilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi evdeki huzuru ve sakinliği artırabilir. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni bir hobi getirebilir. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle sağlığınıza odaklanabilirsiniz. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı farkındalığınızı ve sezgilerinizi güçlü kılabilir. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs aşkta güzel günlere işaret ediyor.




Başak Aylık Burç Yorumu​

Aşka dair konular
Merkür’ün burç değiştirmesiyle aşka, sevdiklerinize ve varsa çocuklarınıza dair konular zihninizi daha çok meşgul edebilir. Merkür retrosunun başlamasıyla bu alanda iletişim kopuklukları söz konusu olabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi aile içi iletişimi zorlayabilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi yakın çevrenize hoşluklar katabilir. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni bir aile düzenine işaret edebilir. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle aşka daha fazla odaklanabilirsiniz. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı sosyal çevrenize dikkat çekiyor, bu alanda farkındalık yaşayabilirsiniz. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs ev ve aile içindeki huzuru artırıyor.



Terazi Aylık Burç Yorumu​

Ev ve aile konuları
Merkür’ün burç değiştirmesiyle ev ve ailenizle ilgili konular zihninizi daha çok meşgul edebilir. Aile bireylerinizin dert ve sorunlarına daha çok kafa yorabilirsiniz. Merkür retrosunun başlamasıyla bu alanda iletişim kopuklukları söz konusu olabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi yakın çevrenizle iletişimi sekteye uğratabilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi maddi başarıları artırabilir. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni bir eğitimin kapısını aralıyor. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle ev ve aile konularına daha fazla odaklanabilirsiniz. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı kariyerinize dikkat çekiyor. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs iletişimde ve yazı ve mesajlarınızda yıldızınızı parlatabilir.



Akrep Aylık Burç Yorumu​

İletişim trafiği artıyor
Merkür’ün burç değiştirmesiyle yakın çevrenizle, komşularınız ve kardeşlerinizle ilgili konular zihninizi daha çok meşgul edebilir. İletişim trafiğiniz hızlanabilir. Merkür retrosunun başlaması bu trafiğe engel getirebilir, aksaklıklara yol açabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi maddi konularda daha fazla özen getirebilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün burcunuza ilerlemesiyle aşkta ve ilişkilerde şansınızı yükseltiyor. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni bir iş getirebilir. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle yakın çevrenizle iletişime daha fazla odaklanabilirsiniz. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı uzaklarla ilgili kararları beraberinde getirebilir. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs iş ve para konularında kısmetinizi ve şansınızı artırabilir.



Yay Aylık Burç Yorumu​

Maddi konular
Merkür’ün burç değiştirmesiyle maddi ve parasal konular zihninizi daha çok meşgul edebilir. İş, kazanç ve harcamalara odaklanabilirsiniz. Merkür retrosunun başlamasıyla bu alanda iletişim kopuklukları söz konusu olabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun burcunuzda devam etmesi yanlış anlama ve anlaşılmaları beraberinde getirebilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi platonik ilişkileri yaşamınıza dahil edebilir. 12 Aralık’ta burcunuzdaki yeni ay yaşamınızda yeni başlangıçların kapısını aralıyor. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle maddi konular, iş ve para konuları önem kazanıyor. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı ortak maddi konulara dikkat çekiyor. 29 Aralık’ta burcunuza ilerleyen Venüs aşkı yaşamınıza daha fazla getirebilir.



Oğlak Aylık Burç Yorumu​

Yeni kişilerle tanışabilirsiniz
Merkür’ün burcunuza ilerlemesi iletişim çevrenize hız kazandırabilir ve farklı ve yeni kişilerle tanışmaya itebilir. Bu dönemde daha konuşkan ve söz sahibi de olabilirsiniz. Merkür retrosunun başlamasıyla iletişim açısından zorlayıcı olabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi dalgınlık ve unutkanlıklara sebep olabilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesiyle sosyal çevrenizin yıldızı olabilirsiniz. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni farkındalıklar getirebilir. 21 Aralık’ta Güneş’in burcunuza ilerlemesiyle bireysel önceliklerinize daha fazla odaklanabilirsiniz. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı ilişkinize ve evliliğinize dikkat çekiyor. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs ilişkileri gölgede bırakabilir.



Kova Aylık Burç Yorumu​

Manevi konulara ilginiz artıyor
Merkür’ün burç değiştirmesiyle manevi ve ruhsal konulara daha çok ilgi duyabilir ve ilgili olan başka kişilerle tanışabilir, bağ kurabilirsiniz. Bu dönemde dalgınlığa ve unutkanlığa dikkat etmelisiniz. Merkür retrosunun başlamasıyla manevi konulara ilginiz artabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi sosyal iletişim açısından zorlayıcı olabilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi iş yaşamınızda yıldızınızı parlatabilir. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni dostluk ve arkadaşlıkların kapısını aralıyor. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle manevi ve ruhsal konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı sağlığınıza dikkat çekiyor. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs sosyal çevrenizde sizi beğenen kişilere dikkatinizi çekebilir.



Balık Aylık Burç Yorumu​

Dostluklara odaklısınız
Merkür’ün burç değiştirmesiyle sosyal çevreniz, arkadaş ve dostluklarınızla ilgili konular zihninizi daha çok meşgul edebilir. Sosyal grup ve organizasyonlarla daha fazla iletişim içinde olabilirsiniz. Merkür retrosunun başlamasıyla bu alanda iletişim kopuklukları söz konusu olabilir. 23 Aralık’tan itibaren Merkür retrosunun Yay’da devam etmesi üstlerinizle ve otorite konumundaki kişilerle iletişiminizi zorlayabilir. 4 Aralık’ta Venüs’ün Akrep burcuna ilerlemesi keyifli yolculukları beraberinde getirebilir ancak planlarınıza sadık kalmalısınız. 12 Aralık’ta Yay burcundaki yeni ay yeni bir kariyerin kapısını aralıyor. 21 Aralık’ta Güneş’in Oğlak burcuna ilerlemesiyle sosyal çevrenize daha fazla odaklanabilirsiniz. 26 Aralık’taki yılın son dolunayı aşka ve sevdiklerinize dikkat çekiyor. 29 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyen Venüs başarı, alkış ve takdirleri üzerinize toplayabilir.





Pınar Atmaca
Elle
 
X